Barcelona és la ciutat de l’Estat on menys creix l’ús del metro

Però segueix augmentant. L’ús del metro a tot l’Estat s’ha incrementat un 15,8% de mitjana durant el passat abril respecte el mateix mes de l’any anterior.
Tot i així, d’entre les quatre ciutats de l’Estat que tenen metro, Barcelona és la que ha patit un increment de viatgers més tímid, que s’ha situat en el 13,1%, segons el darrer estudi del Instituto Nacional de Estadística (INE).

La capital on més ha crescut el transport per sota terra és Bilbao (22,16%), seguida de Madrid (16,6%) i València (15,4%). En total, a Barcelona, van utilitzar el metro durant el mes d’abril 31.912 persones, mentre que a Madrid ho van fer 58.844 viatgers.

La Generalitat va demanar ahir al ministeri de Foment que es faci càrrec de la construcció de la L12 de metro, que unirà Castelldefels amb Sarrià.

L’autobús creix poc

El mateix informe de l’INE també dóna dades sobre l’ús dels busos urbans i, en aquest camp, Madrid encara treu més distància a Catalunya. Si aquí, la seva utilització ha crescut fins a un 6,18%, a Madrid, ha pujat l’11%, prop del doble. Múrcia és la comunitat autònoma on més ha crescut (21%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento