Comunitat Valenciana

Fiscalia es persona en el Provincial de Castelló per a revisar documentació sobre la presumpta facturació irregular

  • Fiscalia i personal d'Intervenció General de la Generalitat Valenciana s'han traslladat este dimecres a l'Hospital Provincial de Castelló per a revisar i acarar documentació dins de la investigació que s'està duent a terme sobre la presumpta facturació irregular per valor de més de 32 milions d'euros en el centre denunciada per l'actual gerència, segons ha informat el Corsorcio Hospitalari Provincial en un comunicat.
Hospital Provincial de Castelló
Hospital Provincial de Castelló
EUROPA PRESS
Hospital Provincial de Castelló

La direcció de l'Hospital Provincial de Castelló està col·laborant i ha mostrat la seua "absoluta disposició" a oferir la informació que siga necessària a Fiscalia en la investigació que duu a terme.

Així, este dimecres s'han traslladat al centre hospitalari per a revisar i acarar documentació la Fiscalia i personal d'Intervenció General de la Generalitat Valenciana, que actua en qualitat de pèrit per al ministeri públic, donada la "complexitat" de la matèria que s'està investigant.

L'Hospital Provincal ha recordat que el 15 de juny de 2016 la direcció del centre va remetre a Fiscalia, prèvia indicació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, un escrit en el qual es va posar en coneixement una sèrie de fets relacionats amb la facturació emesa al Consorci per part de les empreses PIAF, "vinculada al case Gürtel", i Telecso entre els anys 2006 i 2015 per si pogueren ser constitutius de delicte.

En esta informació es feia referència a facturació "irregular" de 25 milions d'euros per dos conceptes: superar els imports contemplats en els expedients de contractació o mancar d'expedient de contractació.

NOVA "IRREGULARITATS"

De la continuació de l'estudi de les factures de PIAF entre els exercicis 2003 i 2005 es van detectar noves "irregularitats" que podrien ser constitutives d'il·lícit penal, segons ha informat el centre hospitalari. Esta informació va ser remesa per part de la gerència del Consorci a la Fiscalia Anticorrupció amb data 30 de novembre. Es tracta de més de 2,6 milions d'euros en facturació "irregular", ja que en les factures no consta expedient de contractació o se supera la facturació acordada.

També en la mateixa data es va facilitar a Fiscalia documentació relativa a les activitats econòmiques mantingudes entre el Consorci i les empreses Dome Estudi Projectes Integrals, Domotecnic Gestió i Servicis, Domòtica Castelló Cooperativa Valenciana, i Domòtica i Tècniques d'Integració. En este cas es van facturar 5,2 milions d'euros "sense tindre l'adequat suport legal".

En total, la informació aportada el 30 de novembre suma 7,8 milions d'euros en facturació "irregular", que se sumen als 25 milions denunciats al juny.

"Davant estos fets, que suposen una clara transgressió del procediment de contractació pública i de la llei d'Hisenda Pública, entre altres normes, i que podrien ser constitutius de delicte, la Conselleria de Sanitat va donar la indicació de remetre esta informació a la Fiscalia Anticorrupció perquè els investigue", ha recordat el gerent de l'Hospital Provincial, Joaquín Sanchís.

"LA GENERALITAT NO VA A CONSENTIR CAP IRREGULARITAT"

Sanchís ha indicat que la Generalitat Valenciana "no va a consentir cap irregularitat en l'ús dels diners públics. Per això s'ha acudit a la Fiscalia Anticorrupció perquè determine si, a més d'irregularitats, hi ha delicte".

"Davant la falta de control en els diners públics i en la gestió, la Generalitat està posant ordre en els comptes de l'Hospital Provincial i en les situacions irregulars que s'ha trobat", ha finalitzat el director gerent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento