Comunitat Valenciana

Torrevella diu que es va contractar entre 2005 i 2011 stands a les mateixes empreses denunciades per Compromís

  • L'equip de Govern en l'Ajuntament de Torrevella (Alacant) ha assenyalat este dimarts que el consistori va contractar els seus estands per a les fires de turisme, als quals va acudir entre 2005 i 2011, a les "mateixes empreses" i "amb els mateixos procediments" denunciats davant Fiscalia Anticorrupció per Compromís la setmana passada.

El grup provincial de Compromís va presentar una denúncia sobre el suposat fraccionament de contractes de la Diputació d'Alacant per 3,2 milions d'euros per a la fira de turisme de Madrid (Fitur) entre 2004 i 2009.

Segons un comunicat emès este dimarts per l'equip de Govern local, l'Ajuntament va facturar per valor d'1,2 milions d'euros "a les mateixes empreses" que s'estan investigant arran de la denúncia de Compromís i que "formen part del presumpte cas de corrupció pel qual la Fiscalia demana a l'expresidenta del PP a Oriola, actual regidor de Fòrum Democràtic, Pepa Ferrando, una pena de nou anys de presó".

També han apuntat que en 2005, 2006 i 2007, "totes les adjudicacions van ser a parar a la mateixa empresa, Equipamiento Integral para Stand Molinos, per un muntant proper al milió d'euros, concretament 925.897,59 euros". "En tots els casos es tracta de l'única empresa que opta a la contractació, mitjançant un negociat sense publicitat, malgratque la quantia de cadascun d'ells no permetia que s'emprara esta fórmula", han afegit.

En 2010 i 2011 es va modificar la manera d'actuar i es va optar per convidar almenys tres empreses a cadascun dels processos de contractació. "Totes renuncien en al·legar excés de treball o falta de temps, de manera que l'adjudicació és sempre per a l'única que presenta plica", ha relatat l'Ajuntament, que ha agregat que "en principi, segons apunten les investigacions que ja estan en marxa, totes les empreses que optaven als contractes tenen connexió empresarial i fins i tot vincles familiars entre elles".

L'alcalde de Torrevella, José Manuel Dolón, ha assegurat que posarà "tots els mitjans necessaris" per a aclarir "si s'ha produït algun tipus de delicte i en conseqüència per a exigir totes les responsabilitats polítiques i penals si arriba el cas".

Dolón s'ha qüestionat si "l'escàndol de les contractacions irregulars per a l'organització de les fires de turisme que ha esclatat en la Diputació d'Alacant, va tindre també la seua versió local a Torrevella, sumant-se als molts escàndols de corrupció que la gran família del PP ha vingut protagonitzant durant els últims 28 anys en els quals ha gestionat la destinació de la ciutat de Torrevella".

A més, ha agregat si "igual que succeïa en la Diputació d'Alacant i en altres municipis governats amb majoria absoluta pel PP, Torrevella no va ser aliena a la manya dels contractes que es van formalitzar per a assistir a les fires de turisme de Madrid, València o Bilbao donant sucosos beneficis al mateix grup empresarial que venia operant regularment en diferents municipis de la província".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento