Llibertat sense fiança per a l’agressor de l’equatoriana

El jove pateix un trastorn mental greu. No pot apropar-se a la víctima, ni pot agafar el tren i s’ha de presentar dos cops al dia. El jutge no veu risc de fuga.
Prop de 250 persones es van concentrar ahir al vespre a la pl. Sant Jaume (A. Estévez/EFE).
Prop de 250 persones es van concentrar ahir al vespre a la pl. Sant Jaume (A. Estévez/EFE).
Prop de 250 persones es van concentrar ahir al vespre a la pl. Sant Jaume (A. Estévez/EFE).
Va estar deliberant des de les 17.00 hores i, finalment, a les 22 hores, el jutge va decidir deixar en llibertat provisional sense fiança Sergi Xavier M. M., que va ser gravat mentre agredia a una menor equatoriana en un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat, presumptament, per motius racistes.El magistrat, però, l’obliga a comparèixer davant la Policia Local de Santa Coloma de Cervelló, on viu, dos cops al dia, una entre les 10 i les 11 h i una altra, entre les 18 i les 19 h. I cada 15 dies s’haurà de presentar al jutjat. No pot agafar el tren ni apropar-se a menys de 1.000 metres de la víctima. Tampoc pot sortir del seu municipi sense permís.

El jutge considera que no hi ha risc de fuga ni de destrucció de proves i que la petició de pena serà inferior a dos anys de presó. Pel matí, la menor equatoriana va ratificar la seva versió davant el jutge de Sat Boi. Se li va practicar també una exploració mèdica. I un dels psiquiatres que va atendre el presumpte agressor va afirmar que pateix un trastorn mental greu i que ha de rebre atenció psiquiàtrica durant  deu anys.

Segons el  cònsul de l’Equador, Fredy Arellano, la menor agredida ha hagut de marxar de casa per evitar els periodistes.  El jove que també viatjava al vagó va declarar com a testimoni i va denunciar que està rebent «molts insults» per part dels veïns. El Parlament va condemnar ahir l’agressió.

El CGPJ investiga l’actuació judicial

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va acordar ahir obrir diligències per aclarir l’actuació judicial en el cas de l’agressió a la menor equatoriana. Aquest és precisament el principal retret que han formulat els darrers dies l’oposició i el govern de l’Equador, el fet que el jutge del cas no fos present dissabte en el moment en què la menor declarava al jutjat de Sant Boi.  Per al president del Tribunal Suprem, Francisco José Hernando, el timing del procés judicial no va ser el «correcte». De la seva banda, el president del PP, Mariano Rajoy, va anunciar ahir que proposarà una modificació de la Llei del Menor.

250 manifestants contra el racisme

Prop de 250 persones de diverses nacionalitats es van concentrar ahir al vespre a la pl. Sant Jaume sota el lema Lluitem contra el racisme i per mostrar el seu suport a la menor que va ser agredida als Ferrocarrils. La cantant Marina Rossell va llegir un manifest, al que es van adherir un centenar d’entitats, ajuntaments i partits polítics, i on es demanava a la Justícia que actuï amb «contundència». Unes 50 persones no van marxar fins conèixer la decisió del jutge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento