Comunitat Valenciana

Compromís portarà a Fiscalia contractes fraccionats del Patronat de Turisme d'Alacant per a Fitur per 3,2 milions

  • El grup de Compromís en la Diputació d'Alacant portarà a Fiscalia Anticorrupció esta setmana el fraccionament dels contractes per a l'adjudicació dels stands del Patronat de Turisme de la Costa Blanca per a la fira de turisme Fitur, entre 2004 i 2009. Al seu parer, es va executar un "frau massiu" en trossejar un muntant de 3,2 milions d'euros en 70 factures. La coalició creu que hi ha indicis dels delictes de frau en la contractació i prevaricació administrativa.
Palau de la Diputació d'Alacant
Palau de la Diputació d'Alacant
Europa Press
Palau de la Diputació d'Alacant

La documentació, a la qual ha tingut accés Europa Press, es referix als anys 2004 a 2009 i sorgix de la Comissió d'investigació pels 12 últims anys del PP al capdavant de la Diputació d'Alacant. El període afecta el moment en què el president provincial era José Joaquín Ripoll i el diputat provincial de Turisme Sebastián Fernández.

Compromís, que té previst donar a conéixer tota la informació en una compareixença este dilluns, "entén que existix un frau massiu de 3,2 milions d'euros del Partit Popular en el Patronat de Turisme". La coalició sospita que es van fraccionar factures per a adjudicar els contractes a les empreses 'Exporigging' i 'Equipaments Integrals de Stands Molins SL', les dos en mans d'un matrimoni.

Es tracta de dos mercantils radicades al País Basc i que ja estan sent investigades en una causa en els jutjats d'Oriola al costat de l'expresidenta del PP de la Vega Baixa, Pepa Ferrando. En eixa causa, fiscalia els imputa el fraccionament dels contractes per a la instal·lació del 'stand' d'Oriola en Fitur entre 2008 i 2011 i els acusa de ser cooperadors necessaris en quatre delictes de prevaricació administrativa i quatre delictes de frau.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento