L’AVE no serà a Barcelona el 21 de desembre per garantir la seguretat

Ja han mort 12 operaris a les obres i, ara, es vol primar el servei de Rodalies, que patirà restriccions almenys fins al pont de Tots Sants i pot afectar també el saló Meeting Point.
Usuaris de la línia 1 del metro, ahir a primera hora del matí, quan es va notar un augment de passatgers procedents d’autocars(Eros Albarrán).
Usuaris de la línia 1 del metro, ahir a primera hora del matí, quan es va notar un augment de passatgers procedents d’autocars(Eros Albarrán).
Usuaris de la línia 1 del metro, ahir a primera hora del matí, quan es va notar un augment de passatgers procedents d’autocars(Eros Albarrán).
L’arribada de l’AVE el 21 de desembre està en suspens. La vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, va afirmar   ahir que «no passa res» perquè no arribi el tren de gran velocitat a Barcelona en aquesta data. El Ministeri de Foment ho deixa tot ara en mans del calendari que marquin els tècnics, que han de fer estudis perquè continuïn les obres sense més riscos.La ministra, Magdalena Álvarez, sosté, però, que l’AVE arribarà «abans que acabi l’any». El retard, però, es justifica per la necessitat de preservar la seguretat en unes obres on ja han mort 12 operaris. De fet, els sindicats van alertar ahir de «risc greu imminent» pels empleats.

La Generalitat va anunciar que, com a mínim, Rodalies estarà tallada 12 dies més perquè els tècnics puguin reforçar amb torres metàl·liques les bigues afectades per les obres de l’AVE al túnel de FGC, que patirà talls durant dos mesos.

Aquest calendari suposa continuar amb el pla alternatiu d’autobusos pel pont de Tots Sants –també per les línies de mitja i llarga distància– i amenaça el saló immobiliari Meeting Point, que se celebra a la Fira del 6 a l’11 de novembre amb 220.000 visitants. De fet, el responsable de la línia de l’AVE, Antonio Fernández Gil, va elevar els talls a les línies C2-sud, C-7 i C-10 a 15 dies.

Les cues a l’entrada a Barcelona per carretera s’avancen una hora al matí

Retencions per un camió accidentat. Els conductors han decidit matinar més. Les cues als accessos a Barcelona pel matí s’han avançat una hora, com ho demostra que el trànsit va augmentar un 6,4% fins a les 7 hores, però, en canvi, de 8 a 9 hores, va disminuir fins a un 6,6% respecte el que és habitual.

L’accident d’un camió a la B-23, a Sant Feliu de Llobregat, va complicar la circulació encara més al Baix Llobregat, ja que les tasques per apartar-lo de la via van provocar retencions quilomètriques. El Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra van habilitar un carril addicional d’entrada a Barcelona, entre El Prat i Bellvitge, a la C-31. Aquesta via, juntament amb la C-32, va ser de les més carregades. De fet, entrar a Barcelona per aquí costava el doble de temps que sortir-ne per les mateixes vies. De 9 a 9.30 h, el trànsit va començar a normalitzar-se i, per la tarda, no hi va haver tants problemes.

SE ESTÁ DEBATIENDO EN www.20minutos.es

«No entiendo por qué aún pagamos »

La interrupción del servicio en tres líneas de Cercanías y en una de Ferrocarrils de la Generalitat ha motivado un animado debate en nuestra página web.

«Paciencia señores, paciencia». (Oiu.) l «¡Vergüenza, señores, vergüenza! (k_nelonio). l «Esto está muy mal porque el dinero de los billetes de Cercanías de Barcelona nos venía muy bien para mejorarnos el servicio en Madrid. Cuando termine esto que les suban la tarifa y listo».(Pepe). l «Que dimita o que la hagan dimitir, pero son insostenibles las barbaridades que está haciendo en este país. ¡Fuera ya!» (Fuera).

l «Algo de inútiles e incapaces tienen, ¿no?». (Enrique). l «Y a los que viajamos en FGC, ¿qué? Porque los FGC también han sido afectados. Y tenemos que hacer una excursión para poder llegar al trabajo». (Nocomment).  l «Y eso que pagamos un impuesto metropolitano. Juegan con nosotros como si fuésemos rebaños de animales. ¿Hasta cuando? ¡Qué vergüenza!(Nona).  l «Si ponen los autobuses gratis, creo que sólo conseguirán saturarlos de viajeros y alargar aún más los tiempos de los trayectos. A ver si va a resultar que el famoso oasis catalán es, en realidad, una charca ponzoñosa». (Perrillo).

«Yo no entiendo por qué seguimos pagando...» (Siguela).  l «¿Para qué sirve un billete gratis si luego tienes que picar en Barcelona igualmente?» (Yo).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento