FGC patirà dos mesos de talls i a Rodalies duraran una setmana

Més de 65.800 viatgers, dels 160.000 afectats, agafen el transport alternatiu al tren. Creen dues noves línies de busos, reforcen dues més i Montjuïc esdevé una gran terminal d’autocars.
Usuaris de Rodalies baixen d’un tren a Gavà mentre d’altres s’encaminen o demanen informació sobre el servei d’autobús (Toni Albir / EFE).
Usuaris de Rodalies baixen d’un tren a Gavà mentre d’altres s’encaminen o demanen informació sobre el servei d’autobús (Toni Albir / EFE).
Usuaris de Rodalies baixen d’un tren a Gavà mentre d’altres s’encaminen o demanen informació sobre el servei d’autobús (Toni Albir / EFE).
La greu incidència provocada per les obres de l’AVE, que ha acabat afectant les línies C-2 i C-10 de Rodalies, així comla llarga i mitja distància i la línia Anoia de FGC, ha obligat ara a reforçar el metro i els autobusos interurbans.Segons Víctor Morlán, secretari d’Estat d’Infraestructures, Rodalies entre Sants i Bellvitge, estarà sense servei «almenys set dies», però és probable que també per Tots Sants. Manel Nadal, secretari de Mobilitat, va dir que «la posada en marxa dels FGC trigarà encara dos mesos».

El reforç es notarà des  d’avui amb dues noves línies de bus (L83 i L11) i més freqüències a la L82 i L85, de Gavà a Castelldefels. La L5 del Metro, per la connexió amb el bus, i la L1, per la proximitat amb la C-10 i els busos de Gavà, oferiran més combois. I és que, ahir, només fins les 11.00 hores havien agafats els busos alternatius 19.935 viatgers de Rodalies; 4.085 de mitja distància i 1.237 de llarga. Al vespre, ja eren més de 65.800. En total, els talls afecten a 160.000 usuaris habituals.

Reforç d’autobusos

El bus entre Vilanova-Sitges i Barcelona  s’ha triplicat i les línies de l’Anoia s’han doblat. El passeig Maria Cristina a Montjuïc és la terminal central, on a partir d’avui també hi haurà punts d’informació.

La Urbana coordina amb Trànsit els accessos amb cotxe. A Gavà, l’accés es regularà amb cons. Foment ha descartat el transport marítim. I hi haurà un carril addicional a la C-31 fins a les 10 h.

Manifestació l’1 de novembre

A través de missatges via telèfon mòbil o per correus electrònics s’està convocant una manifestació de protesta a l’estació de Sants el proper dijous 1 de novembre a les 12 del migdia. Els convocants critiquen la deixadesa de les institucions públiques, especialment de la Generalitat i l’Ajuntament, a qui acusen de permissivitat amb les actuacions del govern central. El lema de la convocatòria és Per uns transports dignes, prou retards i aturades.

Els usuaris de les línies C-2 sud, C-7 i C-10 podran viatjar gratis aquests dies

Álvarez demana serenitat a qui exigeix rapidesa. En plena allau de crítiques a la ministra de Foment, Magdalena Álvarez  es va despenjar ahir anunciant la gratuïtat dels viatges a les línies C-2 sud, C-7 i C-10 de Rodalies.

Álvarez va tornar a ser el blanc de les crítiques pels darrers episodis. ERC i ICV demanen la compareixença deZapatero al Congrés i hi anirà el 31 d’octubre. El secretari general d’IU, Gaspar Llamazares i Josep Antoni Duran i Lleida (CiU), volen la dimissió de la ministra, i el líder del PP, Mariano Rajoy, va dir que les administracions estan bufetejant els catalans. El portaveu d’ERC, Joan Ridao, va demanar que no es faci el traspàs de Rodalies al gener si «no s’han resolt les anomalies». Ridao va demanar la dimissió d’Álvarez perquè és «incompresible que no hi hagi responsabilitats».

El conseller d’Obres Públiques, Joaquim Nadal, va optar per mostrar la seva indignació «continguda». Xavier Trias (CiU) es va afegir a la petició de dimissió de la ministra. El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, es va afegir a la polèmica reclamant «polítiques concretes» per afrontar aquest «mal crònic».

Digues-li a

... la ministra què falla en el servei de transports públics

Escriu-li a ...

magdalena.alvarez@diputada.congreso.es, amb còpia a zona20barcelona@20minutos.es

Guía del usuario

Línea C2: Tren en los trayectos Sant Vicenç de Calders-Gavà y viceversa. Servicio alternativo directo en bus desde Gavà (c/ Barcelona), Viladecans (estación) y El Prat (jardines Cof i Codina) hasta Barcelona. Primera y última parada en Plaza España-Avda. de la Reina María Cristina (enlace con líneas de 1 y 3 del Metro). Línea 1 del Metro como alternativa hasta  Bellvitge y Sants.

Línea C7: Servicio habitual entre Martorell- Sant Andreu Arenal, enlace con las líneas 3 y 4 de Cercanías o la Línea 1 del Metro.

Línea C10: Tren lanzadera entre Aeroport-El Prat. Servicio directo de buses para el Aeroport desde Estació de França y Sants.

Larga distancia: Inicio y final de parada en Tarragona: Trenes Arco,  Servicios Alvia, Estrella Galicia, Estrella Pio Baroja, Euromed (BCN-Alicante), Talgo Lagos Covadonga. El resto de servicios Talgo, Trenhotel y Euromed BCN-Valencia circularán con desvío por Vilafranca y tendrán servicio habitual en Sants.

FGC: Servicio habitual desde L’Hospitalet a Sant Boi, Martorell, Manresa e Igualada. Entre Europa/Fira-L’Hospitalet, servicio alternativo de buses para el Gornal, Sant Josep y L’Hospitalet.

Información: Hay un nuevo teléfono gratuito: 900 202 220. SMS Rodalies o en www.renfe.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento