Comunitat Valenciana

El jutge processa Castedo, Alperi i Ortiz per suborn, informació privilegiada i tràfic d'influències al PGOU

  • El jutge del jutjat d'Instrucció número 5 d'Alacant, Manrique Tejada, ha dictat una interlocutòria per la qual processa el constructor Enrique Ortiz i els exalcaldes del PP Sonia Castedo i Luis Diaz Alperi pels delictes de revelació d'informació privilegiada, tràfic d'influències i suborn, en relació amb la peça separada del cas Brugal que investiga un suposat trepijoc en la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU).
Luis Diaz Alperi y Sonia Castedo
Luis Diaz Alperi y Sonia Castedo
EUROPA PRESS
Luis Diaz Alperi y Sonia Castedo

En la interlocutòria, donada a conèixer pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) este dimarts, també es processa per

assessorament il·legal, informació privilegiada, tràfic d'influències i suborn el germà de l'exalcaldessa, José Luis Castedo. A més, figuren altres sis processats. El jutge instructor, tot i això, ha decidit sobreseure la causa respecte a la dona d'Ortiz, Manuela Carratalá.

La causa va arrancar el juliol del 2010 com a peça separada del cas Brugal que investigava el presumpte trepijoc del tractament de residus en l'Horta Baixa. De les converses intervingudes per la policia, es va esqueixar esta peça relativa a la tramitació del Pla General d'Alacant.

El magistrat assenyala en la resolució que per a arribar a la convicció de l'existència d'indicis de delicte s'ha tingut en compte tant les converses com les nombroses diligències practicades i la "profusa documentació unida a les actuacions i els múltiples informes obrants".

La causa va ser enviada al TSJCV en 2012 per l'aforament d'Alperi i Castedo, com a diputats autonòmics, i va tornar als jutjats d'Instrucció d'Alacant davant de la pèrdua d'esta condició de tots dos en 2014.

((HI HAURÀ AMPLIACIÓ))

Mostrar comentarios

Códigos Descuento