Un garrepa còmic amb el seny català

Boris Ruiz protagonitza l’obra ‘El senyor Perramon’, l’adaptació que Sagarra va fer de ‘L’avar’ de Molière.
Joan Anton Rechi dirigeix un repartiment de 10 actors, amb Boris Ruiz al capdavant (David Ruano).
Joan Anton Rechi dirigeix un repartiment de 10 actors, amb Boris Ruiz al capdavant (David Ruano).
Aquesta és la primera obra de teatre clàssic català que es representa al Romea des de fa vuit anys. Just el temps que porta Calixto Bieito al capdavant de la direcció. El senyor Perramon, l’adaptació que Josep Maria de Sagarra va fer de L’avar de Molière, arriba a l’escenari barceloní de la mà del director Joan Anton Rechi i l’actor televisiu Boris Ruiz.Divertida i intel·ligent, aquesta comèdia explica els garbulls generats pels fills d’un usurer que volen lliurar-se de la tirania del seu pare i beneficiar-se de l’herència que els hi correspon.

L’adaptació lliure de Sagarra canvia el lloc de l’acció, de la casa de l’avar al seu bar-casinet; modifica l’època, la situa en la transició en comptes de principis del segle xx; catalanitza el nom dels personatges; i l’escriu pensant en l’actor Joan Capri, qui la va protagonitzar a l’estrena en el desaparegut Teatre Candilejas el 1960.

Riure’s d’un mateix

Rechi juga i es riu de tòpics com la societat catalana amb fama de garrepa i mostra la confrontació entre la gent gran que va viure la postguerra i esta acostumada a estalviar i els joves que volen viure sense pensar en l’endemà.

* Teatre Romea (Hospital, 51). Fins al 6 de gener. Entre 17 i 27 €.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento