Comunitat Valenciana

L'Ajuntament d'Alacant farà una campanya contra el mosquit tigre per a previndre el seu repunt en setmana santa

  • L'Ajuntament d'Alacant desenvoluparà una campanya preventiva contra el mosquit tigre per a impedir que hi haja un repunt per setmana santa. Així ho ha anunciat la regidora de Sanitat, Sonia Tirado, qui ha indicat que els experts li han transmès la possibilitat d'una major incidència dels insectes en esta època a causa de la humitat acumulada per les últimes pluges.
Inicio de la campaña contra el mosquito tigre en verano con un dron
Inicio de la campaña contra el mosquito tigre en verano con un dron
AYTO ALICANTE
Inicio de la campaña contra el mosquito tigre en verano con un dron

Així, Tirado, en declaracions a Europa Press, ha indicat que van a incidir en campanyes informatives i formatives tant en centres escolars com el col·legi d'Administradors de Finques i en les Juntes de Districte. Segons ha explicat, les plagues es concentren fonamentalment en zones privades, com urbanitzacions o xalets.

Pel que fa a la part tècnica, es prepararan els embornals dels centres escolars amb una pintura especial "que evita que puguen posar els ous". Es tracta d'un projecte que encara estan elaborant i que han de pressupostar i, com ha postil·lat, depenent dels pressupostos municipals, veuran si poden ampliar-lo a altres zones. En tot cas, ha ressaltat que els col·legis en este sentit són "prioritaris".

Alhora, la regidora ha assenyalat que esta campanya es realitzarà durant el primer trimestre del pròxim any, amb vista a Setmana Santa, i que el maig i juny es farà la campanya per a l'estiu, que és l'època àlgida del mosquit tigre.

A més, Tirado ha avançat que en la primera quinzena de gener començaran a treballar en un protocol d'"intervencions coordinades" en matèria de salubritat i, especialment, de control de plagues, per part de la Conselleria, la Mancomunitat de l'Alacantí i les diferents regidories implicades amb la finalitat d'"ajudar a prendre decisions i agilitzar les actuacions, de manera que no només se solucione el problema, sinó que es puga previndre".

PLA D'OCUPACIÓ JOVE

En un altre ordre de coses, la també regidor d'Ocupació ha ressaltat que el pressupost previst per al Pla d'Ocupació Jove ha passat de 40.000 euros en 2015 a al voltant de 2 milions d'euros en 2017, inclosos els fons d'altres entitats, com els més de 800.000 que aportarà l'Escola d'Organització Industrial (EOI) a través de Fons Europeus.

Este augment de la inversió reflectix, segons la seua opinió, que esta qüestió és la seua "prioritat", amb accions d'orientació i disseny d'itineraris, així com ajudes a la contractació, on ha insistit en la necessitat de "seguir buscant fons".

A això ha afegit la convocatòria del Servef per la qual 40 persones treballaran durant un any per a refer el jardí vertical del centre cultural de Las Cigarreras, de manera paral·lela al projecte DUSI.

Finalment, pel que fa a promoció econòmica, ha incidit que estan prioritzant els sectors "de futur", en especial economia digital i d'indústria cultural, ja que són "fonamentals per a la ciutat", tot i que sense descuidar els tradicionals de comerç i turisme. Al temps, ha recordat el projecte de la reforma de l'escorxador per a reconvertir-ho en un espai per a donar suport a la creació d'empreses, sobretot del sector digital i la innovació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento