Comunitat Valenciana

Detinguts dos hòmens que van assaltar i van lligar de mans a dos ancians i al fill a casa seua

  • La Policia Nacional ha rescatat una parella d'ancians i el seu fill, que han sigut assaltats en el seu domicili a la platja de Sant Joan (Alacant) per dos hòmens que els han lligat de mans i han escorcollat l'habitatge. L'operatiu, segons ha informat la Comissaria provincial, es va efectuar dimarts passat i va permetre la detenció dels dos presumptes autors de l'assalt.
Uno de los detenidos en dependencias policiales
Uno de los detenidos en dependencias policiales
CNP
Uno de los detenidos en dependencias policiales

Tot va començar quan les dues persones van irrompre de manera violenta en l'habitatge fent-se passar per treballadors d'una empresa de missatgeria i van lligar de mans les víctimes en cadires per a poder així escorcollar el domicili.

Tot i això, una veïna va alertar els agents de l'assalt quan va veure com els detinguts accedien a l'habitatge de manera agressiva i va telefonar al 091.

L'operatiu de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana es va organitzar perquè mentre uns agents acudien al domicili, altres van encerclar els carrers adjacents per a evitar la fugida dels presumptes autors.

Un ancià de 83 anys va rebre els primers agents amb un alt estat de nerviosisme i amb clars símptomes d'haver estat copejat. Ha explicat que els captors estaven a l'interior, i que ell havia aconseguit escapar-se en un descuit.

Així, la Policia va entrar en el domicili i va sorprendre els detinguts que, en veure que no tenien escapatòria, van saltar per la terrassa a la via pública i van intentar fugir corrents.

Pel que sembla, els detinguts van tocar al timbre i es van identificar com a missatgers assegurant que portaven un paquet per a una de les víctimes. Llavors, en el moment d'obrir la porta, van accedir els assaltants propinant una forta puntada de peu.

Seguidament es van abalançar contra la resta de les víctimes i amenaçant-los amb una navalla van tallar una corda amb la qual van lligar de peus i mans al més jove, el fill de la parella d'ancians, i evitar que oposés cap tipus de resistència.

Mentre un dels detinguts s'ocupava d'emmordassar als homes, l'altre es va introduir a l'interior d'una habitació al costat de la dona d'on va robar 750 euros en efectiu, diverses joies i cinc dècims de la loteria de Nadal.

Finalment l'operació va culminar amb la detenció dels dos assaltants. La intervenció es va portar a terme per agents del Grup d'Atenció al Ciutadà de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana d'Alacant.

Els detinguts, de 30 i 38 anys, van ser posats a disposició de jutjat d'instrucció en funcions de Guàrdia d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento