Investigats quatre treballadors de companyies aèries per sostreure objectes de maletes a l'aerpoport
Investigats quatre treballadors de companyies aèries per sostreure objectes de maletes a l'aerpoport GC

Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, els treballadors suposadament obrien les maletes més "fàcils" de manipular i furtaven de l'interior allò que els cridava l'atenció, sense importar el valor, fins i tot un paquet de xiclets.

Els agents van obrir el setembre una investigació a causa de a les nombroses denúncies presentades a les dependències de la Guàrdia Civil a l'Aeroport de l'Altet-Elx, en les que els viatgers relataven haver detectat "xicotetes faltes de contingut" en els equipatges facturats, uns fets que s'ha conclòs que devien de cometre's a la zona restringida de seguretat de l'aeroport.

Els agents de l'Oficina d'Investigació de la Guàrdia Civil (ODAISA) del lloc van realitzar nombroses gestions d'esbrinament, com seguiments, tant a l'entrada com l'eixida dels treballadors al recinte aeroportuari. També han visionat i estudiat el sistema de càmeres de seguretat pertanyent al gestor aeroportuari (AENA), per al que van comptar amb la col·laboració d'esta entitat i amb els caps d'escala de totes les empreses de servicis de terra que operen a l'aeroport.

Així van realitzar un "exhaustiu control" i nombrosos seguiments dels operaris en diferents zones, com el pati, galtes i composició d'equipatges. L'operació ha permès descobrir la presumpta implicació de quatre persones, dos treballadors de l'empresa de handling Swissport i altres dos d'Iberia, que realitzaven funcions de càrrega i descàrrega d 'equipatges en este aeroport, tant a la zona d'eixides com d'arribades.

D'esta manera, s'ha pogut aclarir i acreditar que els investigats van obrir i van manipular un total de 61 maletes i s'ha aconseguit recuperar tots els efectes sostrets d'estos equipatges facturats, manipulats.

La Guàrdia Civil ha destacat la "curiosa" destresa mostrada per algun dels investigats a l'hora de manipular els equipatges, per la rapidesa per a obrir-los, de localitzar un objecte que li cridara l'atenció i de treure'l de les maletes, intentant no ser detectat tant per les càmeres de seguretat, com pels seus propis companys.

Els objectes sostrets eren de tot tipus i de diferent valor, arribant fins i tot a sostreure, entre d'altres coses, un paquet de xiclets, paquets de piles, bolígrafs o penjants de plàstic.

D'igual manera, la Guàrdia Civil qualifica de "sorprenent" i "decisiu" per a detectar que s'eren manipulant maletes la forma de col·locar els carros-portaequipatges, utilitzant per a això la pròpia arquitectura de l'aeroport (pals, parets, pilars) "per a evitar ser detectats per les càmeres de seguretat o altres treballadors".

"MUR-PARAPET" PER A EVITAR SER VIST

Fins i tot un dels treballadors implicats, a l'hora de col·locar les maletes sobre el carro-portaequipatges, aixecava una espècie de "mur parapet" amb les pròpies maletes, deixant un forat central sense omplir, per a poder portar allà els equipatges que pretenia obrir i així dificultar ser detectat, segons la Guàrdia Civil.

Consulta aquí más noticias de Alacant.