Una operació pionera permet salvar un nadó abans que neixi

Lucía podrà caminar i córrer. Dins l’úter de la mare, li van tallar l’apèndix que podria haver-li estrangulat el cordó umbilical.
Lucía ja té uns dos mesos. Podrà caminar i córrer amb normalitat, sense crosses. Però no se sap si tindrà plena sensibilitat. Una operació de cirurgia fetal al juny va salvar-li la vida quan era tan sols un fetus de 21 setmanes. Va néixer set setmanes després, de manera prematura als set mesos.L’equip que atenia la mare, de Mollet, va notar una anomalia a l’ecografia. S’havia desprès un apèndix fibrós de l’úter de la progenitora.

Aquesta banda amniòtica es va anar enroscant al cordó umbilical i al peu dret. La brida impedia el pas de la sang. En conseqüència, el fetus podia haver perdut l’extremitat i després haver mort.

L’operació va durar 55 minuts. L’equip mèdic de cirurgia fetal de l’Hospital de la Vall d’Hebron , dirigit pel doctor José Luis Peiró, li va practicar un únic forat de tres mil·límetres a la mare a la pell i a l’úter. Hi van introduir una minicàmera d’1,2 mm i un làser.

En la intervenció es van practicar tres talls amb el làser. No es va posar en perill la vida de la nena. L’operació és pionera a Europa. Als Estats Units se n’havien  fet tres abans, però en totes elles per evitar amputacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento