Els promotors de pisos ja fan rebaixes de fins al 30%

  • Accedeixen per primer cop a abaratir notablement el preu de tot un edifici.
  • Ho fan per assegurar-se la venda en un context d’aturada del mercat immobiliari.

Millor venuts que en cartera. I ni que sigui a un preu menor. Algunes constructores de l’àrea de Barcelona comencen ja a aplicar descomptes més que importants en la venda de part dels seus habitatges.

Són rebaixes que arriben al 30%, vist el descens destacat de les vendes d’habitatge d’obra nova i que es fan a través d’intermediaris de low cost, fent un símil amb les aerolínies de baix cost.

No és generalitzat, però és un canvi de tendència més que simptomàtic dels moviments que experimenta el sector. I dels que es prediuen.

És el cas d’una promoció a una capital del Vallès Occidental, que els impulsors no especifiquen per temor a complicar futures operacions o que s’interpreti que la constructora té problemes.

L’operació està promoguda, en aquest cas, pel portal d’internet hogarum.com, una low cost de l’habitatge, amb 12.000 sol·licituds de compra.

"Hem arribat a acords amb els promotors. Es tracta d’uns 30 pisos. Es lliuraran en uns vuit o deu mesos i ara estan en construcció", explica Oriol Marín, responsable d’aquest punt de trobada entre compradors i venedors.

Preus més baixos

"A uns els assegurem que venen tots els pisos sobre plànol. I el comprador adquireix un immoble més econòmic. Com que tenim una bona cartera, podem negociar millors preus", detalla.

Per a molts és millor guanyar menys diners dels previstos que tenir tants pisos en cartera quan costa vendre'ls
Es poden fer números: un pis nou al centre de Sabadell o Terrassa d’uns 50 metres quadrats pot sortir per
170.000 euros. La roda funciona així: es firma un contracte amb els promotors que reconeix honoraris d’un 1% a l’agència de baix cost i es deixa cert temps per vendre els pisos.

Aquest document serveix perquè els futurs propietaris vegin que al darrere hi ha totxo. Paguen entre un 10 i un 15% d’arres i al lliurament de les claus es firma una hipoteca.

Els darrers informes, com el d’idealista.com , diuen que el preu de l’habitatge va baixar el tercer trimestre a 18 de les 21 ciutats metropolitanes.

"És bo abaratir la vivenda?"

Per al catedràtic de Teoria Econòmica de la UB, Gonçal Bernardos, fenòmens com aquest es poden produir "en moments de crisi, quan cauen els preus dels pisos, fins i tot els nous, i perquè molts promotors o constructors van desesperats i busquen liquidesa".

"Per a molts, és millor guanyar menys diners dels previstos que tenir tants pisos en cartera en un moment en què costa molt de vendre’ls", afirma l’expert en habitatge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento