Comunitat Valenciana

La Policia desarticula a Alacant un grup de nou persones dedicat a l'assalt d'habitatges

  • Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal composta per nou persones de nacionalitat algeriana especialitzada en els robatoris en habitatges. Els arrestats presumptament sostreien diners, joies i vehicles i els venien en establiments de compra venda d'or o objectes o bé els treien d'Espanya per mitjà de la ruta de ferri Alacant-Orà.
Un agente investiga un vehículo
Un agente investiga un vehículo
CNP
Un agente investiga un vehículo

Segons la Policia, l'operació va començar a final d'agost quan els agents investigaven a Alacant un assalt violent en plena via pública comès per un home, que també estava implicat en un altre delicte de lesions greus. L'home s'havia ocultat en un domicili alacantí en espera de poder fugir a Tolosa (França).

Després de la seua detenció i ingrés a la presó, els investigadors van poder comprovar que esta persona formava part d'una organització criminal dedicada a la comissió de robatoris amb violència, robatoris amb força en domicilis i fins i tot a les detencions il·legals, comesos tant a França com Espanya.

Així, es va identificar a la resta dels membres de l'organització i es va comprovar que es tractava d'un grup altament organitzat i especialitzat a assaltar habitatges. Part dels seus integrants s'ocupaven de la comissió directa dels robatoris i una altra de vigilar els voltants amb la finalitat d'alertar de la presència policial i la resta s'encarregava de la logística. També es va comprovar que en totes les seues actuacions prenien altes mesures de seguretat, sobretot en els desplaçaments, per a evitar ser descoberts per la Policia.

Els autors realitzaven una inspecció prèvia als domicilis en els quals robaven per a evitar la presència de testimonis que els pogueren identificar. Una vegada elegida l'habitatge i el moment millor, fracturaven el barret i entraven per sostreure diners, joies i diferents articles de valor, que després vendrien en establiments de compravenda d'articles d'or o de segona mà, o bé li donaven eixida a través de la ruta de ferri Alacant-Orà.

Per tot, els agents van localitzar els membres amb diferents dispositius orientats a la seua detenció. L'operatiu va començar en octubre i va acabar al setmana passada quan es va detindre a nou integrants: huit a Alacant i un a Barcelona. Es tracta de set hòmens i dues dones d'entre 20 i 56 anys.

Els suposats autors dels robatoris utilitzaven habitualment documentacions falsificades franceses i diversos d'ells tenien ordres de detenció i ingrés a la presó de diferents autoritats judicials. Un d'ells havia estat expulsat judicialment per la comissió de delictes i havia tornat amb la intenció de reintegrar-se un altre cop en l'organització i continuar la seua activitat il·lícita.

TRES ESCORCOLLS

Després de les detencions es van efectuar tres escorcolls domiciliaris a Alacant, on els agents van intervindre quatre vehicles que havien sigut sostrets de quatre habitatges diferents, multitud de rellotges i joies robades, abundants eines i dispositius electrònics treballadors per cometre els robatoris.

Els detinguts, als quals els consten entre tots més de 200 detencions, van ser posats a disposició judicial i van ingressar sis a la presó. Amb esta operació s'han aclarit 30 delictes, entre ells 21 robatoris amb força en interior d'habitatges comesos en diferents punts de la província d'Alacant, Bilbao i Barcelona, a més d'una temptativa de detenció il·legal. L'operació ha sigut portada a terme per la UDICO de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento