Comunitat Valenciana

Detingut un home per donar una pallissa a la seua companya sentimental en el portal de casa

  • La Guàrdia Civil ha detingut un home com a presumpte autor d'una brutal pallissa a la seua companya sentimental ocorreguda el passat dia 20 en el portal del seu domicili de la població de Sant Joan d'Alacant, ha informat l'Institut Armat en un comunicat.
Detenido por la agresión a su compañera sentimental
Detenido por la agresión a su compañera sentimental
GUARDIA CIVIL
Detenido por la agresión a su compañera sentimental

Els fets van ser gravats per un circuit tancat de televisió que s'havia instal·lat fa poc en la comunitat de veïns, arran de diversos robatoris en domicilis que havien patit.

Les imatges mostren com la víctima, una dona de nacionalitat hongaresa i 38 anys, arriba al portal de l'immoble on rau. En eixe moment, apareix la seua parella, un home de nacionalitat ucraïnesa de 22 anys, que devia haver-la vist arribar des del domicili, i la rep amb una sèrie de cops que la tiren a terra. L'agressor, mentre que la víctima estava atordida a terra, ix al carrer a comprovar que no hi ha testimonis que puguen veure el que passa en el portal i torna per a continuar amb les agressions, detalla la Guàrdia Civil.

Durant cinc minuts, l'ara detingut seguix acarnissant-se amb la dona, fins que, finalment, l'arrossega agafant-la del cabell per l'escala i la introduïx a l'ascensor.

El vídeo, que ha sigut facilitat per l'empresa de seguretat als agents de la Guàrdia Civil, ha servit per a actuar d'ofici i detindre el presumpte autor de la brutal pallissa.

La víctima, "no havia interposat denuncia per por de patir més agressions, tot i que, arran d'esta actuació ha decidit denunciar-lo", agreguen des de la Guàrdia Civil.

Després de la investigació, els agents han posat al presumpte agressor a disposició del Jutjat número 2 de Violència de Gènere d'Alacant.

PUNTS D'ATENCIÓ ESPECIALITZADA

La Guàrdia Civil recorda que compta actualment amb de 276 Punts d'Atenció Especialitzada (PAE) per a la lluita contra la violència de gènere, distribuïts per tot el territori nacional, dels quals formen part 654 especialistes formats específicament per a esta matèria.

L'esforç que la Guàrdia Civil realitza en esta matèria es veu plasmat al número creixent d'especialistes que cada any reben formació específica per a passar a formar part dels anomenats Equips Dona-Menor. Els últims cinc anys ha augmentat el nombre d'estos agents en 53, detallen.

Alhora, un total de 16.273 agents repartits per les Unitats territorials estan donats d'alta com a usuaris del Sistema de seguiment integral de víctimes de violència de gènere, lloc en funcionament per la Secretaria d'Estat de Seguretat el 2007.

S'encarreguen d'avaluar el risc i fer un seguiment dels casos coneguts de violència de gènere, a través d'una aplicació en la qual només figuren dades objectives i que només permet incloure dades subjectives en aquells casos en els quals l'usuari de l'aplicació estime convenient elevar el nivell de risc apreciat per a la víctima, però que no permet baixar-lo en cap cas.

Els Punts d'Atenció Especialitzada (PAE) actuen com a complement i suport de les Unitats territorials i es troben en les Unitats Orgàniques de policia Judicial del Cos (nivell provincial), així com en un número creixent d'Equips Territorials de Policia Judicial (nivell comarcal).

Estos PAE estan compostos per agents especialitzats en l'atenció a víctimes d'especial vulnerabilitat i garantixen que l'esmentat òrgan puga atendre de manera específica els casos més greus i complexos en este àmbit, així com prestar suport i assessorament als Llocs i Unitats territorials. Totes les actuacions en esta matèria són notificades als PAE per tal de valorar la seua possible intervenció, fent, al seu torn, un seguiment de la problemàtica.

Les valoracions de risc es confeccionen a través dels formularis existents en el Sistema de seguiment integral de víctimes de violència de gènere, que es compon d'una sèrie d'indicadors

predeterminats que han de ser valorats obligatòriament per l'agent policial i d'un catàleg d'indicadors que només es valoraran en aquells episodis en els quals s'aprecie la seua existència. Finalment l'agent policial podrà incorporar nous indicadors que considere rellevants.

El sistema determina un nivell de risc de manera automàtic i emet un informe on es concreta el nivell de risc per a la víctima, la qual cosa va a determinar les mesures policials de protecció aplicables al cas. L'agent pot modificar (justificant-ho) la valoració que li oferix el sistema si considera que existixen circumstàncies extraordinàries que poden haver condicionat que el sistema no les haja valorat de manera adequada. Però en tot cas la modificació pot fer-se només per a apujar el nivell de risc (mai per a baixar-ho) i en tot cas consta la modificació en el sistema.

Així, l'assignació del nivell de risc es basa essencialment en qüestions i indicadors establerts i predeterminats en el Sistema VDG (qüestionaris). Amb això es pretén que els agents fixen el nivell de risc de la manera més objectiva possible, evitant en la mesura del possible errors i valoracions subjectives.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento