Comunitat Valenciana

Els pares de la menor que va patir l'assetjament de quatre companys van ser alertats per la pediatra

  • Els pares de la menor que va patir l'assetjament suposadament de quatre companys en un col·legi d'Alacant van decidir canviar-la de centre i denunciar davant de la Policia Nacional els fets "alertats per la pediatra".

La menor va acudir als servicis sanitaris en patir un atac d'ansietat després que el passat curs i al començament d'este, presumptament patira l'assetjament de quatre companys, tres xiques i un xic, segons ha confirmat, en roda de premsa este dijous, la portaveu de Participació Ciutadana de la Comissaria Provincial d'Alacant, Marta García.

La primera detenció es va portar a terme el passat dia 10, ha explicat la portaveu policial, que ha confirmat que els quatre xics, de 14 anys, ja han passat davant de Fiscalia de Menors. "Este tipus de situacions sol tenen una eixida que és la denúncia", ha advertit García, qui ha recalcat que la societat no pot permetre que "ni un sol menor més patisca per un tema d'assetjament escolar".

García ha detallat que els quatre assetjadors van mantindre el seu assetjament a través de la xarxes socials. L'assetjament va començar el passat curs "amb humiliacions, instigacions i insults", però la menor "no va dir res perquè les víctimes patixen la situació en silenci", i es va mantindre al començament de l'actual, ha assenyalat la portaveu, que ha revelat que els pares van optar pel canvi de centre alertats per la pediatra de la menor "després de patir l'atac d'ansietat".

Alhora, ha indicat que els quatre detinguts van arribar a assetjar la víctima "a la porta de sa casa" i a crear "un perfil fals" en una xarxa social "on contínuament es ficaven amb ella". "El problema és que quan entren en joc les noves tecnologies, l'assetjament dura les 24 hores al dia, els 365 dies a l'any", ha fet notar.

BONA RESPOSTA DEL CENTRE

Sobre la víctima, García ha dit que "no està bé" però ha indicat que "el primer pas és evidenciar el problema, i una vegada que s'evidència hi ha solucions i el que no es pot fer és victimitzar-la". Així, ha assenyalat que entén que els pares decidiren treure-la del centre i "la resposta del centre és bona, estan involucrats, i han detectat que existia un problema. Però el més important és cuidar la menor".

A més, ha indicat que la xica ha "exterioritzat" la situació, "el que en un cas d'assetjament escolar és bàsic, perquè al final un xiquet assumix que es mereix el maltractament dels seus companys i això no es pot permetre".

D'altra banda, pel que fa a la gestió de l'ús de les xarxes socials, la portaveu policial ha subratllat que ha de ser "compartida" entre pares i fills perquè "no es pot prohibir" que un menor s'òbriga un compte en una xarxa social ja que existix "absoluta disponibilitat d'accés a internet en qualsevol lloc i es deuen conscienciar".

L'agent ha destacat que la policia treballa en el Pla Director per a la Convivència Escolar des de fa cinc anys i en este sentit es donen xerrades sobre l'assetjament escolar i "el perill d'internet". "Cada vegada els col·legis estan més conscienciats, però l'eixida és la denúncia", ha insistit com a recomanació als pares.

En este sentit, Participació Ciutadana de la Policia treballa en la conscienciació de l'ús de les xarxes socials i "sobretot intentant que els menors entenguen que el que fan a Internet té una repercussió real en la seua vida, en este cas una detenció".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento