Comunitat Valenciana

Detinguts quatre menors per assetjar una companya al col·legi, a sa casa, en les xarxes socials i per mòbil

  • Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant quatre menors, tres xiques i un xic de 14 anys, com a presumptes autors d'un delicte d'assetjament a una companya de classe, que va arribar a patir crisis d'ansietat i va haver de ser canviada de centre pels seus pares. L'assetjament escolar suposadament es produïa al col·legi, a la porta de casa seua, a través d'un perfil fals en xarxes socials i en el mòbil, una vegada se'n va anar de l'IES.

Els menors arrestats presumptament maltractaven psicològica i verbalment la seua companya de classe tant a l'aula com fora del col·legi, fins i tot a la porta del seu domicili familiar. La víctima no volia anar al col·legi, on va arribar a patir una crisi d'ansietat. Els pares de la menor assetjada van decidir canviar-la de centre educatiu tot i que, segons la Policia, el 'ciberbullying' va continuar a través del telèfon mòbil i d'un perfil fals en una coneguda xarxa social molt usada pels més joves.

La investigació va començar quan els pares de la menor assetjada es van adonar dels fets i els van denunciar en una comissaria de la Policia Nacional. Els progenitors van observar que la seua filla manifestava símptomes d'ansietat i rebia, a través del seu telèfon mòbil, missatges que la insultaven i vexaven.

Amb esta informació, els agents van realitzar les indagacions necessàries per a l'esbrinament dels fets. La persecució a la jove va començar durant el curs anterior, quan presumptament va ser sotmesa a maltractament verbal i psicològic per part d'alguns companys del seu col·legi.

Tot i que la menor ja havia canviat de centre educatiu, la situació va continuar durant el present any, sobretot amb fustigament a través d'internet. Els presumptes assetjadors van crear un perfil fals en una coneguda xarxa social, des del que, ocultant la seua verdadera identitat, es mofaven de la víctima.

A més, la menor rebia amb molta freqüència missatges en el seu telèfon mòbil que, segons la Policia, "atemptaven directament contra la seua integritat moral". La investigació, portada a terme per la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant, ha culminat amb la detenció dels quatre menors com a presumptes autors d'un delicte contra la integritat moral.

Des de començament d'any, els agents adscrits a la Delegació de Participació Ciutadana de la Comissaria Provincial d'Alacant, han impartit al voltant de 40 xerrades en diferents centres escolars de la província. La problemàtica més tractada en estes trobades són els riscos d'internet i l'assetjament escolar i els escolars als quals van dirigides són els menors d'entre 11 i 16 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento