Comunitat Valenciana

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alacant aprova la ZGAT i el canvi de carrers franquistes

  • La Junta de Govern a l'Ajuntament d'Alacant ha aprovat la delimitació de la Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT) a l'avinguda de Maisonnave, de manera que El Corte Inglés podrà obrir tots els festius i diumenges, així com el canvi de noms de carrers franquistes en aplicació de la llei de memòria històrica.

L'aprovació en Junta arriba després del vistiplau que va donar el Consell local de Comerç. "Hem fet el que tocava", ha argumentat el portaveu municipal, Natxo Bellido, en la roda de premsa posterior a la celebració de la reunió.

"Era l'acord que teníem amb el conseller d'Economia que era aprovar-lo a l'òrgan que tocava, el Consell Local, que tot i ser un òrgan consultiu havia de ser qui es pronunciara", ha seguit. Bellido ha indicat que la Generalitat haurà de tramitar la ZGAT i aprovar-la.

A més, ha assenyalat que seguix "preparant-se" el recurs judicial contra la sentència que va donar a la resta de centres comercials el dret a ser inclosos en una ZGAT en les mateixes condicions que El Corte Inglés. "La voluntat d'este equip de Govern és asseure'ns amb tots els qui criden a la nostra porta", ha recordat.

Alhora, ha insistit que el seu partit, Compromís, tornarà a presentar al Congrés dels Diputats que s'estudie i s'aprove la derogació de la figura de la Zona de Gran Afluència Turística.

IMPUGNACIÓ DE CARRERS FRANQUISTES

D'altra banda, la Junta de Govern també ha aprovat este dimarts el canvi de 46 carrers amb noms vinculats amb el cop d'Estat de 1936 i de la dictadura franquista posterior.

A este respecte, el grup municipal del PP ha anunciat que impugnarà la seua aprovació a l'òrgan de govern municipal. En declaracions als mitjans, l'edil Maria del Carmen d'Espanya ha explicat que "no s'ajusta a la llei de memòria històrica".

"Entenem que hi ha diverses denominacions de carrers que no es troben dins de la Llei ja que els noms proposats no entren ni en la sublevació, ni en la Guerra Civil ni en la dictadura", ha argumentat.

A més, d'Espanya ha recordat que la Comissió de ple de Memòria Històrica "suposa que els temes que es tractin es passen per ple, independentment que després vagen a la regidoria que porta el canvi de carrers".

Segons la seua opinió, la creació de la Comissió ha sigut un "aparador" i "la participació i el consens no ha servit absolutament de res".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento