Comunitat Valenciana

Condemnat a 18 anys de presó el 'violador de la Diagonal' per agredir tres dones i assetjar una quarta a Castelló

  • El jutjat penal número 3 de Castelló ha condemnat T.B.D., conegut com el 'violador de la Diagonal', a 18 anys i cinc mesos de presó i al pagament d'una multa de 600 euros per agredir tres dones i assetjar una quarta l'agost d'enguany a la capital de La Plana.
Juicio al conocido como 'violador de la Diagonal'
Juicio al conocido como 'violador de la Diagonal'
EUROPA PRESS
Juicio al conocido como 'violador de la Diagonal'

La sentència condemna l'acusat, de 61 anys, per coaccions, robatori amb violència amb ús d'armes en grau de temptativa i tres delictes de lesions amb instrument perillós, amb l'agreujant de discriminació per raó de sexe. A més, el processat haurà d'indemnitzar les víctimes amb 6.279,56 euros en concepte de danys morals, lesions i seqüeles.

Segons considera provat la sentència, el 2 d'agost de 2016 l'acusat es va aproximar a una dona que caminava pel carrer i, després de demanar-li un cigarret i esta respondre que no tenia, "mogut per la seua animadversió al sexe femení", va tornar a insistir-li amb gestos obscens, impedint la seua mobilitat. La víctima va començar a cridar i ell va fugir.

El 5 d'agost, el processat es va acostar fins a una marquesina d'una parada d'autobús on esperava una dona i li va demanar que li donara el que tinguera després d'acorralar-la. Després de dir-li ella que no tenia res, l'home va traure una navalla i se la va clavar en el costat i va abandonar el lloc somrient.

Este mateix dia, segons la sentència, l'acusat va passar pel costat d'una dona que caminava pel carrer i li va clavar una navalla en el costat sense mediar paraula, per a anar-se'n a continuació. El 6 d'agost, el processat va començar a seguir una dona pel carrer fins que la va agafar fortament del braç. Després, li va fer un tall a l'avantbraç i se'n va anar.

VERSIÓ DE LES VÍCTIMES

Després de la prova pericial practicada, la jutge considera acreditada la realitat de tots els fets objecte d'acusació, i assegura que les víctimes dels atacs han oferit una versió "permanent, coherent, sostinguda en el temps i lliure de qualsevol sospita d'animadversió davant de qui ni tan sols coneixien amb anterioritat".

En relació amb les atenuants de la responsabilitat criminal de l'acusat per afectacions mentals que reclamava el seu defensa, la sentència indica que, tot i figurar un diagnòstic d'esquizofrènia i psicosi esquizofrènica que es remunta a un període de temps superior als 25 anys, ha sigut desvirtuat per les manifestacions del metge forense, qui ha afirmat que el processat no és esquizofrènic i que, tot i que pot presentar trets de personalitat esquizoide, en absolut afecten la seua imputabilitat i comprèn la distinció entre el bé i el mal.

APROFITA LA SOLEDAT DE LAS VÍCTIMES

Tot i això, la jutge sí aprecia una circumstància agreujant de discriminació per raó de sexe, doncs assegura que els atacs de l'acusat queden "injustificats" i són comesos aprofitant situacions de soledat de les dones, a les quals "intimida, acorrala i ataca".

Segons la sentència, el comportament de l'acusat és "incomprensible" cap a les víctimes, que resulta complementat amb unes altres dades com els comentaris que va fer a agents de la Policia quan el van identificar, en el sentit que "si alguna cosa els havia passat a les dones és perquè s'ho mereixien, perquè totes eren unes putes i unes porques i haurien d'estar mortes".

Alhora, la jutge assenyala que l'animadversió de l'acusat cap a les dones és confirmada per l'historial policial que consta a l'atestat, i que inclou l'agressió l'abril de 2016 a quatre dones en diferents entrades de metro de València, a les quals empenyia "de manera sorprenent", així com agressió sexual a Barcelona.

"NOMÉS PEL FET DE SER DONA"

Esta circumstància, segons la sentència, resulta d'apreciació respecte del delicte de coaccions i dels delictes de lesions, considerant que la seua finalitat era causar un dany específic a qui ostentava la condició de dona pel sol fet de ser-ho, si bé, no s'aplicarà en el robatori amb violència.

La jutge ha decidit mantindre la situació de presó provisional, comunicada i sense fiança que es troba actualment l'acusat fins que la sentència siga ferma, en estimar que concorre el risc que puga sostreure's al compliment de la pena que se li imposa atenent a la gravetat dels fets i al risc de reiteració delictiva.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento