Comunitat Valenciana

COEPA rep el vistiplau per a executar un quitament del 95% sobre el deute ordinari

  • La Confederació Empresarial Alacantina (COEPA) ha rebut el vistiplau del jutjat per a tirar endavant el conveni, per a executar un quitament del 95% sobre el deute ordinari que acumula, el que li permetrà tancar el concurs de creditors que ha començat fa un any, segons ha detallat este divendres el president de la patronal Francisco Gómez.
Francisco Gómez, en el centro de la mesa este viernes
Francisco Gómez, en el centro de la mesa este viernes
EUROPA PRESS
Francisco Gómez, en el centro de la mesa este viernes

En una compareixença pública, després de conèixer la resolució judicial, ha detallat que la Junta de Creditors s'ha desenvolupat "amb tota normalitat" i a ella s'ha adherit el 90,55% dels creditors "i la resta són xicotets creditors que per quantitat del deute no han considerat acudir".

"Salvat el primer i gairebé últim escull que és la Junta de Creditors, ara hi ha 10 dies per a presentar impugnacions", ha relatat Gómez, que ha indicat que si no es presenten "es tornarà a COEPA la facultat d'intervenció".

La patronal s'ha compromès en el termini de sis mesos al pagament d'un deute ordinari reduït, amb el quitament, a 38.000 euros dels quals "35.000 corresponen a la nostra germana CIERVAL, i la resta a xicotets creditors". Amb això, tornarà la facultat de "caminar sense el control de l'administració concursal, ni del jutjat".

DEUTE PRIVILEGIADA

Pel que fa a la resta, el deute privilegiat, Francisco Gómez ha recordat que l'Institut Valencià de Finances (IVF) "causa" el deute d'una mica més de 3 milions d'euros mitjançant la dació en pagament, la venda o l'execució hipotecària sobre l'edifici de formació del barri de Babel, taxat en 4,4 milions d'euros.

Des de COEPA entenen que per a "vetllar per l'interès públic, a més de pagar el préstec, la millor solució per a l'IVF i per a l'administració seria fer-se càrrec del centre i que ho posen a treballar a ple rendiment". Gómez s'ha referit així al centre de formació que té "el millor" simulador de riscos laborals que, a la seua manera de veure, seria essencial per a fer front als accidents laborals que han crescut este últim any a un ritme del 40%, en sectors com la construcció.

A més, preguntat sobre el paper de l'Ajuntament d'Alacant, que va cedir el terra on COEPA va construir el terra, Francisco Gómez ha indicat que "queden 14 anys pel dret de superfície" i ha demanat a les administracions que treballen per a obrir les instal·lacions. Ha sentenciat, sobre l'edifici: "és de la província d'Alacant i punt".

"Els empresaris i els treballadors tenim un gran problema amb la sinistralitat i sembla que no s'assabenten. L'alcalde s'agafa al palet de la bandera local, que el terra era meu. Què hi fa que el terra siga teu, dóna el mateix. El que has de fer és organitzar i obrir allò", ha subratllat i ha demanat a l'Ajuntament que es pose d'acord amb la Conselleria per a facilitar l'obertura.

"Vull fer una visita a l'alcalde -Gabriel Echávarri-, i dir-li: has vist? Coepa és viable i està per a ajudar i detectar problemes i intentar que els polítics solucionen els problemes que vos corresponguen", ha avançat.

Alhora, Francisco Gómez ha assenyalat que la imatge de COEPA està "cremada" i es treballa en el seu canvi i en la integració d'altres patronals com la de la xicoteta i mitjana empresa, Cepime, i del metall, Fempa. Finalment, de manera rotunda ha negat que vullga continuar perquè va arribar al càrrec per a tirar endavant la patronal i ha complit amb el seu "compromís".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento