Una guia per a escolars defensa la masturbació

Editada per la Generalitat, planteja l’homosexualitat i els somnis eròtics com a normals i proposa el sexe sense penetració com «una relació segura».
La Generalitat ha editat dues guies adreçades a nens i adolescents d’entre 11 i 16 anys en què s’hi explica la sexualitat a través de vinyetes, com si es tractés d’un còmic.D’una manera distesa i usant un llenguatge que vol ser proper al dels joves actuals, es desdramatitza la masturbació i l’homosexualitat, es relativitzen els somnis erò- tics amb persones conegudes del mateix sexe i es promou el petting (pràctiques sexuals sense arribar a la penetració) com a «una bona manera de tenir relacions sexuals segures».

L’objectiu principal és resoldre els dubtes més freqüents sobre sexualitat i relacions íntimes formulades pels alumnes a les enfermeres dels centres escolars.

El fet és que, darrerament, segons va exposar ahir el director de Turisme Juvenil, Juli Fernández, la Generalitat ha detectat entre els joves una «regressió sobre la percepció de risc davant el sexe».

Defensant la masturbació

Tant la guia per als nens d’entre 10 i 11 anys com l’adreçada als adolescents d’entre 12 i 16 anys, recullen consells de tipus paternal i, fins i tot, moralista («quan tingueu la primera regla no us heu d’atabalar» o «si tu t’estimes tal com ets, els altres també ho faran»). La masturbació es planteja coma «una manera de conèixer el propi cos» i es matisa que «masturbar-se és una opció molt personal que no et pot fer cap mal».

S’han editat 400.000 exemplars de les guies que es repartiran a les escoles públiques i concertades, centres de planificació familiar, CAPs i consultes de ginecologia.

5 preguntes sobre...

... La nova campanya

1 Les guies per als escolars, tracten els tòpics de sempre? S’hi aclareix que els sentiments propis de l’enamorament «tan aviat vénen com se’n van». A les noies, se’ls adverteix que «amb la regla podeu seguir fent les mateixes activitats de sempre».

2 En quins punts donen un pas més? L’homosexualitat es presenta en tot moment com una opció clara i s’aconsella «No tinguis pressa!» a l’hora de respondre a les preguntes «que potser sóc gai o lesbiana?», pel fet de tenir somnis eròtics on hi apareixen persones del mateix sexe.

3 La masturbació hi té un capítol propi. Tant en la guia per als nens d’entre 10 i 11 anys com a l’adreçada als joves d’entre 12 i 16, s’hi planteja la masturbació com a «una cosa natural tant per als nois com per a les noies» i es matisa que «no us heu de sentir diferents per practicar-la ni per no fer-ho».

4 Les preguntes de sempre tenen la seva resposta. Quan és el millor moment per atrevir-se a tenir relacions sexuals amb penetració o bé quin mètode anticonceptiu utilitzar segueixen sent algunes de les preguntes més freqüents també contestades a les dues guies.

5 Té un caire científic? Els autors han fet un esforç de simplificació, fins i tot, a l’hora de detallar els riscos de contraure malalties de transmissió sexual. El capítol dedicat a definir la sida i a concretar com es pot contraure i evitar, és especialment didàctic. Uns gràfics mostren com usar preservatius tant masculins com femenins. Es faciliten adreces per resoldre dubtes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento