Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de Castelló busca consolidar la promoció del valencià amb les 'parelles lingüístiques'

  • La Regidoria de Transparència i Modernització de l'Ajuntament de Castelló ha reprès el programa de voluntariat de les 'parelles lingüístiques' amb l'objectiu de reprendre i consolidar la promoció del valencià entre els càrrecs polítics i el personal del consistori.
IGNASI GARCÍA Y CRISTINA GABARDA
IGNASI GARCÍA Y CRISTINA GABARDA
AYUNTAMIENTO
IGNASI GARCÍA Y CRISTINA GABARDA

El regidor encarregat d'impulsar les parelles, Ignasi García, ha destacat "la implicació de tots els participants, ja siga com a aprenents o com a voluntaris que ensenyen, fet que demostra la voluntat d'esta casa d'ampliar els usos de la nostra llengua". Precisament, Garcia ha signat l'acord de ser la 'parella lingüística' de l'edil de Ciutadans, Cristina Gabarda.

La resta de parelles les integren els regidors i regidores Patricia Puerta (PSOE) amb Xavi del Señor (CseM), Enric Porcar (PSOE) amb Manuel Paduraru (Ciutadans), i Vicent Sales (PP) amb Iñaki Vallejo (CseM). Tots ells també han firmat l'acord pel qual es comprometen a mantindre converses periòdicament per a consolidar la iniciativa. Ho han fet, igual que García i Gabarda, mitjançant la subscripció d'un acord signat.

"Amb les parelles lingüístiques donem continuïtat a una proposta que va posar en marxa Enric Nomdédeu i que té el suport dels Col·lectius per la llengua", ha assenyalat García.

El regidor busca consolidar la pràctica d'estos intercanvis lingüístics per a aconseguir que cada vegada més edils i treballadors públics siguin usuaris habituals de la llengua.

CONTINUÏTAT

Tal i com ha assenyalat Toni Vizcarro, dels Col·lectius per la llengua, "en ocasions, el voluntariat lingüístic no ha comptat amb iniciatives regulars i amb elevada participació; ara, per contra, amb la implicació dels regidors, que són una figura pública que representa al conjunt de la societat, les parelles lingüístiques adquirixen més rellevància i continuïtat a l'agenda de la institució".

García ha reiterat la implicació de l'Ajuntament de Castelló per a defensar i promoure l'ús del valencià, "la nostra llengua que tantes vegades ha estat infravalorada i menyspreada per part d'anteriors mandataris".

El regidor responsable de la iniciativa ha invitat els participants "a utilitzar el valencià com el que verdaderament és: una eina per a acostar-nos, en lloc d'un pretext polític que sovint s'utilitza per a separar-nos".

Els integrants de les parelles lingüístiques han assistit a la presentació, que també ha comptat amb la presència de representants del programa de Voluntariat lingüístic i també d'Escola Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento