Onze immigrants d'origen libi són rescatats davant de la costa d'Elx

Onze immigrants d'origen libi són rescatats davant de la costa d'Elx

Onze immigrants d'origen libi són rescatats davant de la costa d'Elx
Onze immigrants d'origen libi són rescatats davant de la costa d'Elx (CRUZ ROJA)
Ampliar
  • Els onze immigrants rescatats ahir a la nit davant de la costa alacantina quan navegaven en un bot de fibra són d'origen libi, segons han assegurat ells mateixos als equips de rescat.

La Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant ha manifestat este dimarts, en un comunicat, que es tracta de comprovar la seua nacionalitat. Els immigrants van ser albirats a les 19.45 hores d'ahir dilluns per un veler a unes 50 milles davant de la costa d'Elx.

Els onze viatjaven en un bot de fibra de color blanc de sis metres d'eslora i amb un motor de 40 cavalls. Tots són homes i tenen entre 18 i 28 anys. Nou d'ells van ser rescatats per l'embarcació de Salvament Marítim d'Alacant 'Polaris' i van quedar baix custòdia de la Guàrdia Civil a l'aeroport de l'Altet. Els dos restants van ser evacuats a l'helicòpter 'Helimer', detalla l'Institut Armat.

Tots es troben en bon estat de salut, tot i que Creu Roja els va atendre "amb signes acusats d'hipotèrmia, ja que la majoria venia amb la roba mullada". Una de les persones del grup va haver de ser traslladada fins a l'Hospital General d'Alacant per una contusió al genoll esquerre. L'ONG els va proporcionar aliments, kits d'higiene i roba.

Segons Creu Roja, és la setena assistència a persones immigrants arribades a les costes alacantines en pastera des de començament d'any, de manera que és "l'any amb major nombre d'intervencions realitzades per l'equip de Creu Roja que es recorda en les costes alacantines".

Els onze homes han passat a disposició de la Policia Nacional d'Alacant.

Consulta aquí más noticias de Alacant.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2865347/0/onze-immigrants-dorigen-libi-son-rescatats-davant-costa-delx/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios