Comunitat Valenciana

El fiscal demana 20 anys de presó per a un home acusat de matar un exalcalde de Ribesalbes després d'atropellar-lo

  • El fiscal sol·licita en el seua qualificació provisional 20 anys de presó per a un home acusat de matar l'excalde de Ribesalbes (Castelló) Antonio Valls després d'atropellar-se amb el seu vehicle i, després, colpear-lo amb pedres. El ministeri fiscal qualifica els fets com un delicte d'assassinat i demana que l'acusat indemnitze la viuda de la víctima amb 86.000 euros i cadascun dels fills amb 9.500 euros per danys morals.

El juí, el jurat popular del qual ha quedat constituït este divendres, donarà començament dilluns que ve en la secció segona de l'Audiència Provincial de Castelló.

Segons l'escrit de conclusions provisionals del fiscal, els fets van passar el 27 d'agost de 2015 quan l'acusat es va dirigir amb el seu vehicle a la carretera a Ribesalbes amb el propòsit de localitzar al lloc a la víctima, a la qual coneixia per ser els dos veïns de l'esmentada població, i causar-li la mort.

Així, l'acusat es va adonar de la presència de l'exalcalde, el qual caminava per la carretera CV-189, va situar l'automòbil darrere d'ell i va accelerar la marxa. Després, va colpejar amb el vehicle al vianant, el que va fer que este eixira projectat d'esquenes sobre el capó del cotxe, fora copejat al cap per la lluna parabrisa frontal i caigués a terra, on va ser atropellat pel para-xocs davanter i el pla inferior del vehicle.

El processat va detindre el cotxe metres més enllà de l'atropellament, es va baixar i es va acostar a la víctima, que agonitzava tirada a terra. Llavors, segons el fiscal, l'acusat va agafar dues pedres i va copejar el vianant diverses vegades amb elles.

En aquell moment va passar pel lloc un ciclista i l'acusat va deixar de propinar cops a la víctima, tot i que la seua actitud va generar temor a este altre usuari, que va decidir no aturar-se i seguir la seua marxa. Poc després, va circular per este punt un cotxe al qual l'acusat va fer gestos perquè parara.

DIFERIR EL MOMENT DE REBRE ASSISTÈNCIA

La conductora es va detindre i el processat li va explicar que havia atropellat una persona tot i que, amb la intenció de diferir el moment en què l'atropellat poguera rebre assistència mèdica, li va dir que algú ja havia donat avís a una ambulància. Tot i això, la dona va telefonar al 112 per a confirmar que havien rebut l'avís.

La víctima va ser traslladada a l'Hospital La Fe de València, on va morir este mateix dia a conseqüència de les ferides provocades per l'atropellament, en particular d'un pneumotòrax traumàtic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento