Més de 98.000 escolars patiran polls aquest curs

  • La tornada a les escoles ha provocat ja les primeres passes de paràsits.
  • Els dermatòlegs adverteixen que hi ha poca higiene i que els ous no marxen.
Prop de 98.300 nens i nenes catalans tindran
polls durant aquest curs escolar. De fet, a hores d’ara i, precisament coincidint amb la tornada a l’escola, ja són molts els alumnes que han patit els efectes d’aquests paràsits.

Segons un estudi de Cinfa, entre el 5% i el 14% dels escolars de tot l’Estat tindran pediculosis capitis , o el què és el mateix, polls al cap.

Actualment hi ha un relaxament en la higiene dels infants
Per prevenir-ho, els experts recomanen que els pares siguin
molt escrupulosos amb la neteja. A les escoles s’està enviant missives als pares on s’adverteix d’una possible passa d’aquests molestos paràsits.

"Actualment hi ha un relaxament en la higiene dels infants", exposava ahir el dermatòleg Ramon Torné a 20 minutos , i advertia de la conveniència de "rentar el cabell dels nens sovint, pentinar-los i ensenyar-los a què es rentin les mans després de tocar animals".

Els efectes del rascat

Contra el tòpic que els polls s’instal·len en cabells amb poca higiene, la farmacèutica Cinfa, que és qui ha elaborat l’estudi, ha indicat que els polls prefereixen colonitzar cabells nets.

Si bé amb productes farmacèutics s’aconsegueix eliminar els polls, els dermatòlegs alerten que els ous dels paràsits són especialment complicats de fer desaparèixer.

A més, adverteixen que si no s’hi posa remei amb rapidesa, els nens poden patir eczemes i infeccions secundàries com a conseqüència del rascat.

"Ningú s’ha d’alarmar", aclaria ahir el doctor Torné, abans d’argumentar que "amb un bon tractament els polls desapareixen".

Com eliminar els paràsits

Actualment existeixen nombrosos principis específics que, en diferents dosis, aconsegueixen eliminar els polls. Són productes com ara la permetrina, recomanada per l’Organització Mundial de la Salut , que es compren a les farmàcies.

Existeixen també pintes especials per eliminar els ous incrustats. Els dermatòlegs adverteixen que, en cas que després de l’aplicació dels productes els infants encara es rasquin, consultin els metges perquè es podria tractar d’un altre paràsit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento