Comunitat Valenciana

El Servef denuncia Coepa per no justificar més de dos milions d'euros en la construcció del seu centre de Babel

  • El Servici de Formació i Ocupació de la Generalitat Valenciana (Servef) -dependent de la Conselleria d'Economia- ha denunciat davant dels tribunals a la Confederació Empresarial de la Província d'Alacant (Coepa) pels presumptes delictes de frau de subvencions, falsedat documental, estafa, apropiació indeguda, frustració de l'execució i insolvència punible en la construcció del seu centre d'oficis de Babel, segons han confirmat fonts consultades per Europa Press.

El Servef acusa Coepa d'haver duplicat factures en les ajudes sol·licitades per a la construcció del centre d'oficis de Babel (Alacant) i de no haver justificat més de dos milions d'euros (2.048.165,71 euros), "el destí (dels quals) no se sap".

Segons les mateixes fonts, el Servef des de l'any 2005 fins a l'any 2010 va concedir subvencions a Coepa per un import de 1.915.000 euros. En tots els convenis s'establia com a clàusula que la finalitat del centre havia de mantenir-se com a mínim durant 10 anys, alguna cosa que l'informe del Servici Territorial d'Alacant de 25 de gener de 2016 conclou que no s'ha complit, pel que reclamen els diners a Coepa i van presentar la denúncia davant dels jutjats a l'agost.

Alhora, han apuntat que Coepa ha rebut subvencions d'altres ens de la Generalitat amb la mateixa finalitat. Així, el Sepiva li va abonar 103.641 euros i la Direcció General de Treball 1.802.165,37 euros. A això cal sumar el préstec que la patronal va contraure amb l'Institut Valencià de Finances (IVF) el 2006 -amb el mateix ús- per un import de tres milions d'euros i que no ha estat reintegrat.

Segons la informació de l'IVF, les factures presentades per Coepa per a l'obtenció i desemborsament d'este préstec són les mateixes que han presentat com a justificació en els expedients de subvencions del Servef, de manera que es dupliquen.

En total, el muntant que ha rebut la patronal en concepte de subvencions (3.820.806,37 euros) més la quantitat del préstec ascendixen a 6.820.806,37 euros, xifra que supera en més de dos milions als 4.772.640.66 euros presentats com a justificació a la construcció i equipament de l'esmentat centre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento