Comunitat Valenciana

Desarticulat un clan familiar per diversos robatoris en habitatges a Alacant i Múrcia

  • Agents de la Policia Nacional han detingut a Torrevella (Alacant) huit croats -tres homes i cinc dones d'entre 20 i 27 anys-, tots membres d'una mateixa família, que suposadament mantenien una organització dedicada a robar en habitatges d'Alacant i Múrcia, en la majoria de les ocasions pel mètode del "relliscada".
Dos de los miembros del clan desarticulado
Dos de los miembros del clan desarticulado
CNP
Dos de los miembros del clan desarticulado

Segons la Comissaria provincial, l'operació va començar arran de la identificació de quatre dones croates que portaven útils com els que se solen utilitzar per a forçar portes i cometre robatoris en domicilis. Les identificacions es van realitzar dos a la ciutat d'Alacant i dos a Cartagena (Múrcia).

A partir d'estes identificacions va arrancar una investigació que va propiciar, en setmanes posteriors, la detenció 'in fraganti' de diversos croats, quan intentaven accedir a domicilis en localitats d'Alacant i Múrcia.

En la investigació es va aconseguir centrar la residència d'esta suposada organització a Torrevella. A més, unit al número elevat de denúncies relatives a robatoris amb força en interior d'habitatges en esta població, la majoria d'elles pel mètode de la "relliscada", els agents van centrar la seua atenció en dos habitatges arrandats, als quals accedien gran quantitat de persones, suposadament per a guardar i ocultar objectes relacionats amb els delictes.

En la majoria de les ocasions els investigats es desplaçaven en mitjans de transport urbans fins a les localitats de Múrcia i Alacant, amb la finalitat d'inhibir-se de l'acció policial i cometre nombrosos robatoris en domicilis. Les agents, han realitzat a Múrcia controls constants sobre els viatgers de totes les línies d'autobusos provinents de Torrevella, així com sobre els trens regionals o de rodalies amb origen a la província d'Alacant.

En el curs de la investigació, els agents han aconseguit identificar els membres de l'organització, comprovant que abans de fer un robatori, seguien estrictes mesures de seguretat com canviar-se contínuament de roba o separar-se fins i tot quan viatjaven en transport urbà, per no aixecar sospites. A més, realitzaven continus canvis de direcció en els seus desplaçaments a peu controlant a cada moment si eren seguits, mostrant gran professionalitat i dificultant a cada moment la tasca policial.

Tot i això, agents d'Alacant i Cartagena van establir el passat dia 31 d'agost un dispositiu a Torrevella, per a localitzar i detindre els autors. Es van practicar dos escorcolls en els quals es va intervindre multitud d'eines amb les quals els autors realitzaven els robatoris, com tornavisos i retallades de plàstic utilitzats per perpetrar les sostraccions amb força pel mètode del "relliscada", així com diversos efectes procedents d'estos.

Amb esta operació, s'han aclarit fins ara quatre robatoris a Múrcia, Cartagena, Alacant, Guardamar del Segura i Benidorm. L'organització estava perfectament estructurada, amb una clara jerarquia i repartiment de funcions. Les dones eren les autores materials de les accions, mentre que els homes exercien la direcció de l'organització, desenvolupant a més tasques d'intendència i proveïment. L'operació ha estat portada de manera conjunta per les Brigades de Policia Judicial de les Comissaries d'Alacant i Cartagena.

Per esta raó, la Policia Nacional aconsella a la ciutadania que tancament amb clau cada vegada que s'absent del seu habitatge per a evitar la intrusió de qualsevol persona aliena a ella.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento