Comunitat Valenciana

Les borses amb ossos de Calp tenien fotos de persones de diverses províncies i documents fiscals

  • Les borses amb restes òssies trobades en aigües de Calp durant el cap de setmana contenien, a més d'esquelets d'ocells, plomes d'aus i branques, documents de l'Agència Tributària "amb nom i cognoms" i fotografies amb noms d'una persona d'una província d'Extremadura i d'altres províncies espanyoles. Les Forces i Cossos de Seguretat estan analitzant tota la documentació en un cas en el qual "tot apunta que puga ser una espècie de ritu o conjura".
Buceador con restos óseos humanos hallados en Calpe
Buceador con restos óseos humanos hallados en Calpe
GC
Buceador con restos óseos humanos hallados en Calpe

Així ho ha revelat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, en ser preguntat per les troballes dels ossos, que es van conèixer el cap de setmana passat.

Moragues ha confirmat que van aparèixer unes borses lligades amb un llençol i a l'interior havia uns ossos humans que "portaven enterrats entre 30 i 40 anys, donat la textura i el color" d'estes restes òssies.

Juntament amb ells, van aparèixer una sèrie de documents, com "fotografies, documents administratius de l'Agència Tributària, plomes d'au, un bol, branquetes i també l'esquelet d'un ocell". Després, va aparèixer una segona borsa lligada amb un llençol en el fons del mar, en els voltants del Penyal d'Ifach.

Moragues ha especificat que, dins de la documentació, havia papers de l'Agència Tributària "amb nom i cognoms" i fotografies amb noms apuntats. El delegat ha ressaltat que, el fet que hi haja esquelets d'ocells, plomes d'aus i branques "apunta que es puga haver realitzat una espècie de ritu i després s'ha embolicat en un llençol, lligat i llançat al fons del mar".

EN CONTACTE AMB LES PERSONES

Alhora, ha indicat que tenen coneixement que entre els noms hi ha una persona d'una província d'Extremadura i "també d'altres províncies", per la qual cosa la investigació no se circumscriu a esta comunitat. Per esta raó, la principal línia d'investigació serà posar-se en contacte amb estes persones i "saber el per quant l'aparició d'estos ossos i resta de coses".

La Guàrdia Civil ha confirmat dilluns passat que els primers restes òssies humans trobats dissabte en aigües pròximes al Penyal d'Ifach, podrien haver estat enterrats en terra entre 30 i 40 anys. Els agents creuen que este paquet i el localitzat diumenge van poder ser llançats al mar entre 48 i 72 unes hores abans de ser trobats.

Esta primera troballa contenia restes òssies humanes, consistents en un esquelet "gairebé complet", que és el que podria portar entre 30 i 40 anys enterrat i que anaven embolicats en un llençol. En ell es van localitzar pals, branques, un bol i plomes d'au.

Després, diumenge es va tornar a localitzar un segon paquet, el que, a més de restes òssies -alguns podrien ser humans i altres no- havia un ganivet, canyes, un canell de joguet i diversos objectes més.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento