Una unitat de 40 policies perseguirà aquest estiu els petits delinqüents

Un miler d’agents, dividits en 58 patrulles, intentaran evitar els delictes contra els turistes. S’han establert 50 punts fixos de control.
La Policia ha creat una unitat de 40 agents que es dedicarà exclusivament a perseguir els petits delinqüents que es dediquen a robar carteres i bosses i que, amb l’arribada massiva de turistes a Barcelona durant els mesos d’estiu, fan el seu particular agost.

«Aquests delinqüents són els mateixos que actuen a Barcelona tot l’any, però a l’estiu busquen els turistes perquè saben que no els reclamaran perquè vagin a judici», segons va explicar ahir el cap superior de la Policia de Barcelona, José López, a la finalització de la reunió de la Taula per a la Seguretat del Turisme.

Més furts el 2004

La creació d’aquesta unitat especial ha vingut provocada per l’alarmant pujada dels furts a Barcelona durant el 2004, que han repuntat després d’una lleugera baixada durant l’any 2003. Per contra, han baixat els robatoris amb violència i els robatoris a interiors de vehicles.

Per tal d’actuar amb més eficàcia contra els robatoris als turistes, a partir d’aquest mes ja hi haurà un increment de 1.000 agents, entre Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, a la ciutat. També es crearà un equip de 120 investigadors especials de la Unitat de Prevenció i Reacció que actuarà en situacions conflictives durant la nit.

Hi haurà establerts 50 punts de control fixos «als llocs més problemàtics» com Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Eixample i Sant Martí, i 58 patrulles, que estaran de servei les 24 hores del dia.

Vigilància especial a Gràcia i Sants

El Cap de Policia de Barcelona, José López, va afirmar ahir que aquest estiu vigiliran «especialment» les festes populars que es fan a l’agost a Gràcia i Sants, així com les estacions de Sants i l’aeroport del Prat. La Policia patrullarà pels voltants dels museus més visitats «com a element de dissuasió» dels petits delinqüents. La delegació de Govern ha mantingut reunions amb els consolats i els gremis d’hotelers i restauradors perquè facin arribar als turistes tota una sèrie d’informacions preventives per tal de no ser víctimes de robatoris i, en cas de caure-hi, saber com han d’actuar de forma ràpida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento