La bicicleta i el transport públic són els mitjans més ràpids

La motocicleta és el tercer vehicle més veloç. El Bicing participa per primer cop a la Cursa de Transports de Barcelona.
La quarta edició de la cursa va acabar al barri del Clot (H. Fernández).
La quarta edició de la cursa va acabar al barri del Clot (H. Fernández).
La quarta edició de la cursa va acabar al barri del Clot (H. Fernández).
Un any més la cursa del transport públic va comparar el temps i els costos dels diferents mitjans utilitzats a la ciutat. No hi van haver sorpreses, el cotxe va tornar a perdre a totes les categories.La bicicleta va treure en aquesta edició el primer lloc al transport públic (metro, bus tren, i tramvia), que va guanyar l’any passat. Tot i així, el transport públic va quedar en segona posició, a només un punt de la bici.

Dels 11 recorreguts que es van fer, la bici va ser la primera a arribar en cinc casos i el transport públic en quatre.

La cursa, organitzada per l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), s’emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Un dels objectius és  conscienciar a la ciutadania de la necessitat de moure’s amb transports més sostenibles.

Segons el president de la PTP, Ricard Riol, amb la cursa es «vol demostrar que el transport més eficient és l’ecomobilitat». Riol també va dir que perquè «el transport públic sigui una alternativa cal que tingui prioritat».

Els itineraris triats van tenir el tret de sortida a cadascuna de les seus de districte de la ciutat (excepte la de Sant Martí, per estar només a 400 metres de la sortida). A més, es van fer dos recorreguts interurbans des de Sabadell i Sant Adrià.

Una de les novetats d’a-quest any va ser la inclusió del Bicing com un  mitjà més de transport. Es va utilitzar on hi ha estacions: a l’Eixample i a Ciutat Vella. Les altres modalitats van ser a peu, amb moto, amb bici, amb transport públic, amb cotxe i amb taxi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento