La distinció de races en una exposició sobre Sud-Àfrica

L’apartheid sud-africà va estendre el fenomen eminentment occidental de la segregació racial a un continent amb l’ànima i la pell tant negra per naturalesa com l’africana. Aquest capítol vergonyós en la història del segle xx el recorda el Centre de Cultura Contemporània en la seva nova exposició de component social, Apartheid. El mirall sud-africà.A partir d’una àmplia selecció de material documental i d’obra artística existent, el museu barceloní fa una repassada tant conceptual com visual a les velles i les noves formes de prejudici i discriminació racial. Exposen artistes sud-africans com Albert Adams, Peter Clarke, Penny Siopis...

En el rerefons d’aquesta exhibició comissariada per Pep Subirós s’explica com encara avui la discriminació racial es fa servir per perpetuar les desigualtats.

La discriminació segueix

L’exposició presenta el tema donant a conèixer altres ideologies o sistemes socials cohetanis a l’apartheid que també es van basar en el racisme com arma. Tot seguit passa a analitzar l’apartheid des de les seves vessants social, política, econòmica, cultural o territorial.

El recorregut acaba comentant altres formes de racisme que s’han donat en les darreres dues dècades tant a sistemes democràtics consolidats com a societats denominades pobres.

* CCCB. Montalegre, 5. Preu de les entrades: 4,40 euros. Més informació a www.cccb.org.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento