Mercè multitudinària, amb aglomeracions i disturbis
Aglomeracions d’usuaris a les andanes i a la boca del metro de Maresme-Fòrum, i circuit marcat amb tanques per fer el transbord a Urquinaona, de matinada (Hugo Fernández).
No es volia el caos de l’any passat pels concerts de la Mercè i, per això, s’havia reforçat el transport públic, que funciona des de divendres i fins avui a les 24 h ininterrompudament. I, per això, s’havia blindat el Fòrum.

Però l’èxit de públic dels actes amb més seguiment de la Mercè (50.000 barcelonins van seguir el correfoc i 130.000 van assistir als concerts de la matinada de dissabte a diumenge al Fòrum) van acabar per col·lapsar el metro, especialment, en hores punta i a la parada del Maresme-Fòrum, zona on, a més, mig miler de joves van acabant enfrontant-se amb la policia, quan els va desallotjar després dels concerts. Hi va haver quatre agents ferits, cap detingut i mobiliari i cotxes danyats pel llançament d’objectes, a més del malestar dels veïns pel creixent incivisme els caps de setmana, quan s’organitzen actes al recinte del Fòrum.

Cues per agafar el metro

«A les 4.30, el metro estava col·lapsat i vaig fer mitja hora de cua per poder comprar un bitllet», explicava Ruben Melito a la zona del Fòrum.

L’Eva Corcobado i el seu grup venien de la Zona Franca i tot i que era el primer dia que es passaven pel Fòrum, els amics ja els havien aconsellat que, a la sortida, busquessin una parada més allunyada per agafar el metro, ja que la del Fòrum es col·lapsa. Dissabte, Ojos de Brujo va atreure fans en massa al Fòrum.

A banda d’incrementar les freqüències de pas,  els treballadors del metro van reservar la boca del Maresme-Fòrum més propera al recinte als que arribaven i conduïen els que marxaven a la més allunyada. A més, al transbord d’Urquinaona,un dels més concorreguts, una cinta separava les direccions d’anada i tornada. I al Fòrum, un bus llançadora connectava amb les estacions de Sagrera i Selva de Mar.

L’entrada al recinte es feia mitjançant un circuit amb controladors i vigilat de prop per la Guàrdia Urbana i els Mossos. Avui, el metro viurà una altra prova de foc amb el Piromusical de la Mercè.

Cervesa cara i ‘botellons’

Durant les nits de festa de la Mercè, el recinte del metro de Barcelona és testimoni d’improvisats botellons. Les festes de la Mercè no són una excepció i la majoria de joves que viatja amb el suburbà per assistir als diversos actes programats van acompanyats d’ampolles i, fins i tot, garrafes, d’alcohol i refrescos. I malgrat que la Guàrdia Urbana s’havia proposat controlar la venda il·legal de begudes, els anomenats llauners feien el negoci per tota la ciutat. A la zona dels concerts del Fòrum, les llaunes de cervesa es venien a tres euros, quan l’habitual és un euro.