Mercè amb més oci nocturn i 91 hores de metro seguides

El Fòrum es tancarà si hi ha risc d’aglomeracions. Es reforçen els efectius de neteja i de la Policia. Els bars i discoteques estaran oberts una hora més.
Preparatius per a la Mercè a la Plaça Sant Jaume, ahir (Mar Rocabert / ACN).
Preparatius per a la Mercè a la Plaça Sant Jaume, ahir (Mar Rocabert / ACN).
Preparatius per a la Mercè a la Plaça Sant Jaume, ahir (Mar Rocabert / ACN).
Oberts tota la Mercè. El metro i el tramvia oferiran aquest any un servei ininterromput de 91 hores, és a dir, des les cinc de la matinada d’avui a la mitjanit del proper dilluns. Tot un rècord en la seva història.També hi haurà més hores de festa. Els bars i discoteques podran allargar una hora el seu horari. Els primers fins a les quatre de la matinada i les sales de festa fins a les set.

D’altra banda, la neteja i la seguretat es reforçaran amb més efectius i un únic centre de comandament coordinarà l’operatiu. Des d’aquest quarter s’establiran les condicions de seguretat dels actes i es farà especial atenció al recinte del Fòrum per evitar les aglomeracions de l’any passat.

En aquesta zona, tal com va avançar 20 minutos, s’han instal·lat càmeres, un servei de megafonia i senyalitzacions per controlar que no s’arribi al col·lapse. A més, hi haurà una tanca per restringir l’accés a l’espai si fos necessari i àrees d’esponjament del públic. La Urbana també extremarà la seguretat als altres districtes on se celebren actes i evitarà la venda il·legal de begudes.

Pel que fa al dispositiu de neteja, hi haurà una mitjana diària de 836 operaris, 177 més que un dia ordinari, treballant al carrer. La campanya Mercès pel teu civisme buscarà la complicitat dels ciutadans per una festa respectuosa.

Més informació a la pàgina 22

Denuncien un grup proetarra

El president del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va denunciar ahir que l’Ajuntament ha financiat «concerts proetarres» per aquesta Mercè. Segons el líder popular, el grup musical basc Betagarri ha mostrat «el seu suport a l’entorn etarra» i va qualificar de «lamentable i vergonyós» que es permeti aquest tipus de concerts a la ciutat que fan «apologia del terrorisme». A tall d’exemple, Fernández Díaz va afirmar que el grup basc va donar el seu suport l’any 2002 a un concert a Salt al pres Juan Ramon Rodríguez Fernández, detingut com a membre del comando de Barcelona.

Més serveis

Més autobusos: Es reforçaran totes les línies d’autobús que comuniquen els llocs on es faran els principals actes.

Busos llançadera: El Fòrum tindrà busos d’1 a 6 de la matinada cap a la Sagrera. Hi haurà un bus pel Piromusical de Plaça dels Països Catalans a Plaça d’Espanya.

Ferrocarril les 24 h: Les línies L6, L7 i L8 funcionaran 24 hores els dies 22 i 23 de setembre.

2.050 papereres: 100 més que l’any passat. Seran de cartró i estaran als escenaris festius.

411 cabines de WC: 57 operaris s’ocuparan del seu manteniment. Un 16% estan adaptats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento