550.000 catalans poden rebre l’ajut estatal de 210 1 pel lloguer

Catalunya, amb 687.000 treballadors per sota dels 30 anys, és l’autonomia amb més joves beneficiaris de tot l’Estat.
Uns 550.000 joves catalans podrien beneficiar-se de les ajudes estatals de 210 euros mensuals per fomentar el lloguer, segons dades del Ministeri de Vivenda.El govern central calcula que a Catalunya hi ha 687.000 joves d’entre 22 i 30 anys amb contracte. Però són quatre de cada cinc els que tenen uns ingressos anuals inferiors a 22.000 euros, que és el límit per damunt del qual no es poden percebre aquests ajuts.

A tot això caldrà restar els que viuen en un pis llogat per un familiar o el comparteix amb la parella o altres companys, ja que els 210 euros es concedeixen per a un habitatge, i no a la persona.

Menys quantioses

També caldrà restar els que optin per sol·licitar les subvencions de la Generalitat, que, en general, són més quantioses que les ofertes per l’Executiu de Zapatero.

Catalunya és l’autonomia amb més beneficiaris potencials per damunt d’Andalusia i Madrid. El ministeri calcula que, finalment, seran 361.000 els menors de 30 anys que cobraran els 210 euros mensuals a tota Espanya.

Aposta per l’arrendament

El president de l’Associació de Promotors Públics d’Habitatge i Sòl, Francesc Villanueva, va apostar ahir per fomentar l’habitatge de lloguer amb mesures àmplies i que facilitin l’accés a aquest dret bàsic també a la població immigrant, per evitar la formació de guetos. Sobre l’ajut dels 210 1, Villanueva va comentar que la «picaresca s’anuncia», en referència al possible encariment del lloguer, tot i que «aquest defecte es pot evitar amb d’altres mesures».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento