Aglomeracions i aldarulls a la Mercè

  • El concert d'Ojos de Brujo va ser un èxit al Fòrum però va originar cues al metro.
  • Joves s'enfronten amb la policia i quatre agents resulten ferits als disturbis.
El hip hop flamenquer dels barcelonins Ojos de Brujo sonarà la nit del dissabte.
El hip hop flamenquer dels barcelonins Ojos de Brujo sonarà la nit del dissabte.
El hip hop flamenquer dels barcelonins Ojos de Brujo sonarà la nit del dissabte.

La Mercè està sent aquest any una festa tant multitudinària que, malgrat el reforç dels transports públic, les aglomeracions han sigut inevitables, sobretot, entorn al recinte del Fòrum. Aquí, per exemple, la matinada de dissabte a diumenge, es van aplegar 130.000 persones, mig miler dels quals es van enfrontar als Mossos d'Esquadra i a la Guàrdia Urbana cap a les 7 hores. Hi va haver quatre agents ferits, un per l'impacte d'una ampolla de vidre.

Tot va començar quan les forces policials van voler desallotjar el recinte del Fòrum després dels concerts, entre els quals va destacar el recital d'Ojos de Brujo. Els joves van causar danys en el mobiliari urbà i en els cotxes que estaven aparcats a la zona, cosa que va provocar la protesta dels veïns. Els residents a l'àrea del Fòrum han mostrat el seu malestar pels continus actes d'incivisme a la sortida d'aquest recinte.

Els aldarulls no van ser l'únic problema a la zona del Fòrum. També hi va haver aglomeracions al metro, malgrat el dispositiu especial de seguretat desplegat per Transports Metropolitans de Barcelona i les forces de seguretat per evitar que es repetissin les imatges de la Mercè del 2006.

Però, malgrat els comentaris, polèmiques i línies als diaris que cada any origina el cartell de les festes de la Mercè , en realitat, el reclam més important de la festa gran de Barcelona és la música , almenys, per al gran públic. I això és el que ha quedat demostrat també amb l'èxit de públic dels concerts del recinte del Fòrum.

I aquest any, en la línia dels anteriors, s’ha optat per noms que, agradin o no, són coneguts per tots.

Lorena, Bangra y Quijano abren las actuaciones esta noche en el Parc del Fòrum
La programació de
al Parc del Fòrum a la guanyadora d’Operación Triunfo 2007,
Lorena, que interpretarà el seu disc debut Land of a 1000 Dances (22 h).

A la lleidatana li seguiran Bangra (00 h) i finalment Quijano (00:30h).

Ojos de brujo

El hip hop flamenquer dels barcelonins Ojos de Brujo sonarà la nit del dissabte. Un concert que forma part de la gira que durà el grup a presentar el seu darrer treball, Techarí (Parc del Fòrum, 22 h).

Per diumenge hi ha tota una marató de música. La inauguren els Celtas Cortos, que celebren els seus 20 anys de vida i el retorn del seu líder, Jesús Cifuentes (Parc del Fòrum, 22 h).

Andrea Corr y El Sueño de Morfeo actuarán en la Plaça de Catalunya
Mateix espai per acollir després a
La Caja de Pandora, amb el seu darrer treball d’estudi, Acuérdate bien de mi cara (00 h).

Andrea Corr en solitari

Canviem d’emissora i d’enclavament. I és que els 40 principals tenen el seu propi cartell, que obrirà a la Plaça de Catalunya la component més jove dels The Corrs, Andrea Corr , amb el seu primer disc en solitari, Ten Feet High.

Els asturians El Sueño de Morfeo prendran el relleu a la irlandesa, amb el seu nou disc, Nos vemos en el camino. Tancarà la nit un altre fruit d’OT, Nena Daconte. El duet format per Mai Meneses i Kim Fanlo tornen amb una reedició d’He perdido los zapatos. (Des de les 22.30 h).

* Tots els concerts són gratuïts.

Més grups per poder escollir

No ens oblidem d’altres actuacions, com la del veterà català dels escenaris, Peret, que juntament amb la Troba Kung-Fu oferirà un espectacle de rumba i fusió (Divendres, Plaça de Catalunya, 22 h) o Jaime Urrutia, que compartirà espai amb Los Ronaldos (Dissabte, Plaça de Catalunya, 22.30 h).

Cris Juanico presentarà el seu darrer treball, Vola’m sa lluna (Avda. De la Catedral, diumenge, 19.30 h).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento