Nines fràgils i fortes

Les dues artistes exploren l’essència i dualitat de les dones en les seves obres. Això sí, ho fan amb llenguatges i tècniques pictòriques diferents.
Entregas a domicilio, de la pintora Nerea Pozo (Iguapop).
Entregas a domicilio, de la pintora Nerea Pozo (Iguapop).
Entregas a domicilio, de la pintora Nerea Pozo (Iguapop).
La imatge d’una dona amb cap de nina. Al costat, una altra imatge d’un espai habitat per una dona tendra que reivindica la seva fragilitat i la seva fortalesa.Aquestes són dues visions del tractament social de la dona que es poden veure fins el 20 d’octubre a la galeria Iguapop de Barcelona. Les artistes Nerea Pozo i Eva Armisén tenen com a protagonista dels seus treballs dones amb aspecte innocent però amb un rerefons crític.

Les Blythes, unes nines d’uns 30 centímetres dissenyades pel nord-americà Allison Katzman als anys 70 són la font d’inspiració de la pintora bilbaína Nerea Pozo.  Les seves pintures mostren dones amb un cap de nina i uns ulls molt grossos per remarcar el tracte de la dona com a objecte, com un element quasi decoratiu.

Per Pozo, que es confessa una gran aficionada del manga japonès, aquests personatges amb aspecte innocent reflecteixen ideals i atributs a imitar, especialment, en la dona. A més, tenen una estètica que ratllen la fantasia o el surrealisme.

Per la seva part, Eva Armisén juga amb la imatge de dualitat de la fragilitat i fortalesa de les dones. En el seu nou treball, que es titula Una casa encantada, la por és un poder i s’hi barregen pols oposats com aquestes fragilesa i fortalesa. Els dibuixos, de caire infantil, converteixen el que és quotidià en màgic.

* Galeria Iguapop. C/Comerç, 15. Inauguració avui. Gratis.

De la música a la galeria d’art

La promotora de concerts Iguapop va inaugurar el 2003 una galeria d’art que va batejar amb el nom d’IguapoGallery. El seu objectiu és promoure la cultura popular contemporània. La galeria, que està situada al barri del Born, ofereix unes exposicions enfocades a l’art urbà i a les noves tendències, sense deixar de costat la música, el disseny o la moda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento