Barcelona blinda el recinte del Fòrum amb càmeres

  • Instal·la 25 aparells camuflats a fanals a l’entorn dels escenaris.
  • Estaran connectats amb la Urbana.
  • La videovigilància s’estrenarà per la Mercè.
Un operari instal·lant càmeres de videovigilància, ahir, al Parc del Fòrum (Hugo Fernández).
Un operari instal·lant càmeres de videovigilància, ahir, al Parc del Fòrum (Hugo Fernández).
Un operari instal·lant càmeres de videovigilància, ahir, al Parc del Fòrum (Hugo Fernández).
el risc d’allau humana que es va viure en la passada edició de la Mercè en l’entrada als concerts multitudinaris celebrats al Fòrum.

Per això, ha instal·lat al perímetre entre 20 i 25 càmeres de videovigilància controlades des del centre de control de la Guàrdia Urbana a partir d’aquest cap de setmana.

Es tracta de càmeres de moviment horitzontal que poden girar 360º i, en vertical, moure’s 90º. Precisen de molt poca il·luminació i incorporen una memòria que va conectada a un servidor informàtic.

Camuflades

Estan dissenyades per cobrir amplis espais i poden veure i gravar en temps real tot el que succeeix. El seu aspecte es camufla en el d‘un fanalet, però es distingeix perquè porta una càpsula de vidre fosc enlloc de bombeta.

Un portaveu de l’empresa gestora del Parc del Fòrum, BSM (Barcelona de Serveis Municipals ) va detallar ahir a 20 minutos que per la Festa Major de la Mercè no estaran a punt totes les càmeres previstes, ja que la contractació es va iniciar el darrer mes d’agost i els plaços d’instal·lació no permeten enllestir-ho abans.

Ahir, els operaris s’afanyaven a col·locar les càmeres en els espais més propers als tres escenaris, on es preveu la major afluència de visitants, que poden arribar a superar les 100.000 persones en una nit.

Tanques extensibles al perímetre

El recinte Fòrum és l’espai de la ciutat on se celebren més esdeveniments multitudinaris gràcies al fet que és la zona on menys molèsties es creen als ciutadans.

La necessitat de reordenar tot l’espai ha obligat a adaptar unes tanques extensibles que blinden el perímetre, més enllà de l’edifici Fòrum, on s’hi celebra habitualment la Feria de Abril.

Unes tanques desmuntables assentades sobre unes guies i que també permetran instal·lar torns de control d’accés, el que garantirà un recompte exacte de visitants, alhora que funcionarà com a filtre molt allunyat dels escenaris.

El 25 de setembre de l’any passat hi van acudir 200.000 persones en el darrer concert de la Mercè.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento