Pluja de sancions per l’oferta il·legal de massatges a la platja

  • La Urbana hi ha fet 2.026 intervencions aquest estiu, moltes de les quals per dormir-hi.
  • Suposen un 42% menys que l’any passat.
La venda ambulant ha estat el motiu principal pel qual la Guàrdia Urbana ha hagut de sancionar aquest estiu a les platges de Barcelona. Però també han estat molt nombroses les intervencions per impedir
l’oferta de massatges. Una activitat que ha crescut, i molt, aquest estiu.

La segona tinent d’alcalde, Imma Mayol, va explicar ahir que a hores d’ara "centenars" de persones es dediquen a fer massatges a les platges, un fenomen que ha proliferat de forma "impressionant", però que l’Ajuntament no pensa legalitzar.

Autocaravanes a la platja

A banda de la venda ambulant i de l’oferta de massatges, les pernoctacions en aquest espai públic també han estat el motiu de bona part de les sancions imposades. Fonts municipals han aclarit a 20 minutos que es tracta d’autocaravanes que s’estableixen a la platja.

Amb tot, la Guàrdia Urbana ha fet 2.026 intervencions a les set platges barcelonines, un 42% menys que la temporada de platges del 2006.

L’excés de soroll i l’incompliment d’horaris han estat els motius pels quals s’han obert 14 expedients sancionadors a set xiringuitos, alguns d’ells reincidents en la infracció de la normativa.

Ara bé, segons el secretari general de l’Associació de Xiringuitos de les Platges de Barcelona, Eudald Lligoña, als expedients se’ls acusa de manipular els limitadors de decibels "quan això no és cert". Ja han recorregut tots els expedients.

Firmes de suport als ‘xiringuitos’

Plegar com la resta de bars de Barcelona (a les 2.30 hores els laborables i a les 3.00 hores els festius). Aquesta és la principal demanda de l’Associació de Xiringuitos de les Platges de Barcelona.

Una petició a la que ja han donat suport 9.000 firmes que l’entitat va presentar ahir al Registre municipal. Els xiringuitos de la Barceloneta tanquen a les 24.00 h i la resta a les 1.00 h.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento