El 22% de persones en risc d'exclusió que s'acullen al programa Làbora troben feina

  • Un total de 1.537 persones en risc d'exclusió van trobar feina l'any 2015.
  • Per sectors, el que registra més volum d'insercions, amb prop d'un 60%, és el sector de la neteja.
  • L'Ajuntament ha doblat enguany la seva aportació al projecte.
Un aturat demana informació sobre com poder trobar feina en una seu de Barcelona Activa.
Un aturat demana informació sobre com poder trobar feina en una seu de Barcelona Activa.
BARCELONA ACTIVA
Un aturat demana informació sobre com poder trobar feina en una seu de Barcelona Activa.

Un total de 1.537 persones en risc d'exclusió van trobar feina l'any 2015 a través del Programa Làbora de l'Ajuntament de Barcelona, reservat per a persones que són derivades des dels serveis socials o entitats del tercer sector, segons ha anunciat aquest dilluns el consistori. Es tracta del 22% de les persones que van seguir algún tipus d'itinerari formatiu, que van ser 6.865 de les 8.103 deribades al programa.

Per sectors, el que registra més volum d'insercions, amb prop d'un 60%, és el sector de la neteja, tant industrial com vinculada al sector de l'hoteleria (auxiliars de neteja, cambreres de pisos, etc.).

El sector de salut ha suposat entre un 20% i un 25% de les insercions totals, amb perfils com auxiliars de geriatria, administració i gestió, etc., mentre que la resta d'insercions es reparteixen entre els sectors de la construcció i manteniment, indústria (operaris, envasadors,

auxiliars tèxtils, mecànics, etc.), màrqueting i publicitat (teleoperadores i telemàrqueting), i comerç (dependents/es per petits comerços, grans superfícies comercials).

Inicialment, segons el consistori, en les empreses de sectors com la neteja i els serveis auxiliars, hoteleria i construcció —sectors molt estacionals o molt dependents de factors externs—, les condicions inicials de les insercions reflectien una contractació amb una forta temporalitat i unes condicions laborals poc adequades.

La situació, però, ha anat millorant progressivament al llarg de la implantació del programa, en part, han apuntat des de l'Ajuntament, per la millora de l'ocupabilitat al lloc de feina de les persones contractades i per l'acompanyament individualitzat de les empreses, que han anat millorant també en la seva percepció.

En el decurs de 2015, l'Equip de Prospecció Làbora va contactar 1.743 empreses, de les quals 1.124 li van fer devolució.

Es dobla el pressupost

L'Ajuntament ha doblat enguany la seva aportació al projecte, que es realitza en col·laboració amb Creu Roja, ECAS i FEICAT. Destinarà al programa 3.240.000 euros, gairebé el doble que l'exercici anterior.

Durant el primer trimestre d'enguany, un total de 4.733 persones han estat ateses pel programa Làbora, entre les persones derivades actives provinents de 2015 i les noves derivacions. Un total de 164 han estat ja inserides, la majoria de les quals tenen més de 45 anys.

L'objectiu de l'Ajuntament és que en un futur el 25% de les persones derivades al Programa Làbora aconsegueixin feina (unes 2.000).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento