Policia Nacional evita a Alacant el rapte d'una menor a la qual pretenien integrar en un grup que robava a ancians

  • Agents de la Policia Nacional han avortat a Alacant el rapte d'una menor a la qual pretenien integrar en un grup especialitzat a robar a ancians i han detingut 13 persones, de les quals quatre han ingressat a la presó.

El grup planejava segrestar la jove, de 16 anys, nacionalitat romanesa i veïna dels detinguts, per a agredir-la sexualment amb la finalitat d'obligar-la a contraure matrimoni amb l'agressor i integrar-la en el grup delictiu. Segons ha informat la Policia, este sistema és un costum arrelat en estos clans familiars.

Per a cometre els assalts als ancians, els arrestats s'aproximaven amb algun tipus d'excusa o oferiment de favor sexual i acabaven sostraient-los els objectes de valor que portaven. Quan no aconseguien el seu objectiu recorrien a la violència.

ACTUAVEN A ALACANT, VALÈNCIA, MÚRCIA, ALMERIA I MÀLAGA

Els membres del grup, establits a Alacant, es repartien en vehicles i posaven rumb a les diferents províncies on actuaven: València, Múrcia, Almeria, Màlaga i Alacant. Una vegada allà buscaven a

persones d'avançada edat abillades amb penjants, polseres, rellotges o qualsevol peça de joieria. Cada poc temps reorganitzaven els vehicles amb els quals cometien els robatoris i canviaven el seu aspecte físic per a dificultar la investigació.

La primera fase de l'operació es va portar a terme el passat dia 7 de març, quan els agents van tindre coneixement que diversos membres de l'entramat planejaven segrestar a una menor. Amb esta informació, els agents van establir un dispositiu policial que va culminar amb la detenció de sis components de la banda, frustrant així el rapte.

Mes i mig després es va establir un segon operatiu en què es va portar a terme la detenció d'altres set integrants i es van realitzar dos escorcolls domiciliaris en els quals es van intervindre 1.410 euros, 2.510 francs suïssos, 20 lliures angleses, així com una gran quantitat d'efectes procedents de la comissió de fets delictius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento