El metro incorpora nou trens i va més ràpid a la L1, L2 i L5

En hora punta circularan 121 combois alhora, un màxim històric. Les línies L3, L4 i L11 mantenen la freqüència de pas del 2006. El bus no estrena línies.
El curs escolar i el retorn a la normalitat al món laboral s’estrena demà amb un increment de trens i una disminució de l’interval de pas al metro de Barcelona, que arribarà al màxim històric de 121 combois circulant alhora en hora punta (de 7.00 a 9.30 hores).Segons ha indicat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), s’ha estrenat un 8% de trens més (nou combois més) respecte el setembre de l’any passat.

Millores a la meitat

I aquest augment suposa la disminució de les freqüències de pas en tres de les sis línies: la Línia 2 arriba als 2,38 minuts (3,17, l’any passat), gràcies a l’estrena de cinc nous trens; la L1, passa de 3,40 a 3,31 minuts amb un tren més; i la L5 passa de 2,49 a 2,43 minuts, i un tren més.

Pel que fa a la resta de línies, mantenen la freqüència de pas. En el cas de la L3, s’incorporen dos nous trens però, segons TMB, «no es pot reduir el temps que triguen els trens en donar la volta» i es queda en 3,08 minuts.

La L4 es manté igual (3,56 minuts i cap tren nou) i el mateix passa amb la L11, que des del 2005 compta amb només dos trens i un interval de pas de 7 minuts, donat que «la infraestructura és de via única» i no admet canvis en aquest sentit, ha explicat TMB. Pel que fa als autobusos, no estrenaran cap línia durant aquest trimestre.

36 unitats noves més fins al 2008

Als 17 trens nous que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anat incorporant des del 2005 s’hauran d’afegir 36 combois més fins a finals del 2008. TMB ha explicat a 20 minutos que 16 trens ja estan reservats per a la futura Línia 9 de metro. Cinc més hauran de millorar la freqüència de pas de la Línia 1. Els 15 restants es distribuïran entre les línies 2 i 4.

Maquinària nova

Per renovar la l5

La Línia 5 ja compta amb tota la flota de trens renovada des de l’abril. El parc mòbil està format ara per trens continus de la moderna sèrie 5.000, el que li ha permès baixar dels 3 minuts d’interval.

Estrena d’autobusos

20 més des del 2006

L’autobús de Barcelona també s’ha renovat des del setembre de l’any passat. En un any ha incorporat 20 cotxes nous i ha incrementat en 391 les hores de servei en dies feiners. Les línies s’han reforçat en cap de setmana.

Hores punta

Només al matí

TMB ja no fa distincions entre hores punta i vall a la tarda ja que s’ha arribat a una homogeneïtat de la demanda des del migdia i fins les 21.00 h. A primera hora, en canvi, la demanda no deixa de créixer.

Els trens de Rodalies tornen a passar pel centre, però hi haurà nous talls

Foment denunciarà els qui causin danys als trens. A partir de demà dimecres les Línies 1, 3, 4 i 7 de Rodalies-Renfe tornaran a la normalitat, després de dues setmanes en què els trens no han pogut circular per l’interior de Barcelona.

De totes maneres, la línia C4 en el trajecte L’Hospitalet-Sants-Plaça de Catalunya, quedarà interrompuda entre les 16.00 h d’avui i les 05.20 h de demà. A més, la nit de dissabte a diumenge, el servei quedarà interromput durant nou hores per tal d’adequar l’accés dels trens de les línies 1, 3, 4 i 7 a les vies 7 i 8 de l’estació de Sants. D’altra banda, el Ministeri de Foment va anunciar ahir que denunciarà per la via penal i exigirà responsabilitats patrimonials als qui provoquin danys a la xarxa ferroviària, com llançar objectes a la via (a Mollet, per exemple).

Els maquinistes de Renfe han anunciat aturades contra el traspàs de Rodalies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento