Sanció a una administrativa per parlar massa baix

Un jutge desestima el càstig i insta l’hospital de Bellvitge a facilitar-li micròfons o altaveus perquè l’administrativa es faci sentir de cara al públic.
Parlar massa baix li ha costat a una auxiliar administrativa la suspensió de sou i feina durant dos mesos. L’hospital de Bellvitge va entendre que amb tants pocs decibels no podia atendre bé els pacients que arribaven a consultes externes. La sanció, però, ha quedat sense cap efecte ja que un jutjat de Barcelona l’ha acabat anul·lant. És com si la vida estigués al revés –s’exclama l’advocat laboralista Mateo Argelich– per a qui no deixa de ser xocant que s’acusi algú de tenir un to inaudible en un món amoïnat per l’excés de soroll.

Anna –és el nom fictici d’aquesta administrativa, que vol mantenir l’anonimat per no tenir problemes a la seva nova feina– treballava a l’hospital de Bellvitge. Sosté que durant molt de temps la seva superior li va fer la vida impossible, tot i que una recent sentència rebutja que l’assetgessin moralment.

Amb la sanció administrativa de sou i feina, la treballadora va demandar l’Institut Català de la Salut en contra d’aquest càstig.

Per dos cops, la justícia ha fet costat a l’administrativa. En una sentència, el jutge recrimina l’actuació de l’hospital perquè no percep el to de veu baix. A més li reclama que, si es detecta que a la treballadora no se la sent prou, el centre ha d’adoptar mesures «cada cop més habituals, de sistemes de micròfon/altaveu» perquè es pugui fer sentir entre el «xivarri ambiental» de «l’afluència notòria de pacients».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento