Mà dura contra les faltes de trànsit amb l’inici del curs

Es castigarà més l’estacionament en doble fila o al pas de vianants. Hi haurà més vigilància a prop dels col·legis. L’operatiu durarà fins el 14 d’octubre.
Davant l’inici del curs escolar,   s’ha incrementat el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana  i els controls policials als carrers de la ciutat. La mesura vol garantir la fluïdesa del trànsit, perseguir les infraccions dels conductors i intensificar la vigilància als voltants de les escoles i instituts.Aquests són els objectius de l’Operació tardor que ha posat en marxa l’Ajuntament de Barcelona després del període vacacional i amb la recuperació dels nivells de circulació normals.

Durant aquests dies, s’actuarà sobretot contra els estacionaments en doble fila i l’ocupació de voreres, els passos de vianants i les zones de càrrega i descàrrega.

També es vigilaran les intraccions de trànsit en moviment, en especial, les que poden comportar situacions de risc. Aquests controls seran especialment visibles durant les primeres setmanes, segons va explicar la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp.

Vigilància intensa

Aquesta operació, que s’inicia avui i es perllongarà fins el 14 d’octubre, es manté les 24 hores. Tanmateix, la vigilància serà més intensa entre les 7.30  i les 21:30 hores. A més del reforç policial, també s’augmenten els missatges als panells informatius de la xarxa viària barcelonina.

L’Operació tardor coincidirà amb l’aplicació de la nova ordenança de circulació de vianants i vehicles, que tindrà caràcter sancionador a partir del 17 de setembre.

Sancions a ciclistes

La normativa, que presenta canvis importants respecte l’ús de la bicicleta, es divulgarà amb el repartiment de 150.000 fulls d’informació entre els ciclistes de la ciutat.

A més, s’inclourà un text explicatiu de les novetats de l’ordenança a la revista municipal que s’envia a totes les llars barcelonines.

L’Ajuntament ha  assegurat que la Guàrdia Urbana no farà cap «persecució» dels ciclistes, sinó que s’actuarà com es fa amb els conductors d’altres vehicles.

Afectacions per les obres al carrer

La majoria de les obres que es fan aquest estiu s’acabaran abans de dimecres, el primer dia d’escola. Només dues de les 40 actuacions previstes no compliran el calendari per la seva dificultat d’execució: les obres de l’estació de Sants i les de la Zona Franca. Això fa que es mantinguin les afectacions al trànsit en aquesta zona. Altres nuclis afectats per obres  de llarga durada són la Plaça Lesseps, l’intercanviador de Provença i la Plaça de Sants. Sobre la remodelació de la Plaça Lesseps, el regidor de Mobilitat, Francesc Nárvaez, va qualificar l’obra de «trencaclosques» per ser «la més difícil» i va afirmar que ara  s’inicia una fase on els veïns començaran a apreciar «avenços definitius».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento