Veïns i comerciants denuncien que la reforma de la Via Laietana no és prioritària per Colau

  • Han presentat un manifest amb el suport de 115 entitats per reclamar la remodelació.
  • Demanen que s’elimini un dels cinc carrils de trànsit rodat.
  • També volen que es lluiti contra els que anomenen "comerços de mala qualitat".
Reclamen la reforma de Via Laietana.
Reclamen la reforma de Via Laietana.
Google Maps
Reclamen la reforma de Via Laietana.

Veïns i comerciants de la Via Laietana, amb el suport de 115 entitats, han presentat aquest dilluns un manifest per reclamar la reforma del carrer, una remodelació que, segons ha denunciat el president de l’Associació de Comerciants, Xavier González, no és preferent pel govern municipal barceloní d’Ada Colau.

"Ens han dit que no és prioritària per aquest mandat i ja fa dos mesos que vam demanar una visita amb el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, i encara estem esperant", ha afirmat, i ha recordat que "fa 12 anys" que des del consistori "es diu" que es vol reformar el carrer però "no ho tiren endavant".

El manifest reclama principalment que s’elimini un dels cinc carrils de trànsit rodat per augmentar l’amplada de les voreres i reduir la contaminació acústica i mediomabiental, perquè els nivells de soroll "superen els valors establerts a l’ordenança municipal".

"Les voreres estan absolutament col·lapsades perquè són massa estretes. La política de prioritzar el vianant que s'ha aplicat a altres artèries importants de la ciutat no es compleix a la Via Laietana", ha apuntat González.

Una "barrera física"

El manifest assenyala, a més, que la reforma del carrer serviria per "revertir la fugida" de botigues i de veïns i permetria que la via deixés de ser "una barrera física que divideix la ciutat en dos".

Els comerciants, ha dit González, també volen que "es promocionin els comerços de proximitat" per lluitar contra els que anomena "de mala qualitat", com els de "souvenirs o els supermercats 24 hores".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento