Les escoles ensenyaran des del proper curs a saber veure bé la tele

Educació posarà en marxa en 50 col·legis de primària i secundària un pla per potenciar el bon ús i interpretació dels mitjans audiovisuals.
Les escoles públiques ensenyaran el proper curs als estudiants a veure la televisió i saber entendre els missatges que reben. La Conselleria d’Educació posarà en marxa de forma pionera a 50 escoles el Programa Educació en Comunicació Audiovisual, que pretén ensenyar els nens a «interpretar de forma crítica els missatges que reben dels mitjans de comunicació i del cinema», segons va explicar ahir la consellera d’Educació, Marta Cid.
La nova matèria tindrà uns continguts a cavall entre les àrees de llengua, arts visuals i plàstica i ciències socials, i englobarà propostes com l’anàlisi de missatges publicitaris, cinematogràfics i televisius, la comprensió del llenguatge informatiu i l’ús de fonts d’informació diferents.

A través dels projectes didàctics Aprendre a mirar, Com veure la televisió? i Cine en curs es vol aconseguir que els estudiants siguin receptors «actius, autònoms i informats» dels missatges de cine i de la televisió.

Implicació de la família

Fer entendre els continguts que als nens els ofereixen els mitjans de masses no és exclusiva del centres escolars, segons la consellera, que considera que la participació de les famílies és «primordial», ja que han de potenciar els bons hàbits per consumir de forma responsable el que la petita i la gran pantalla els ofereix.

La consellera d’Educació espera que en el futur el projecte es podrà extendre a altres centres educatius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento