Obliguen una empresa a pagar el mateix sou a homes i dones

18 treballadores d’Spontex aconsegueixen l’equiparació salarial després de tres anys de litigi. Cobraven 400 euros menys al mes
Les 18 treballadores de la fàbrica Mapa-Spontex de Malgrat de Mar han aconseguit el que reclamaven des de feia anys: cobrar els 400 euros de diferència mensual que rebien els seus companys masculins.
 
L’empresa d’estris de neteja ha acceptat finalment equiparar els salaris abans de portar el cas al jutjat d’ús social de Mataró. Fins ara, la direcció d’Spontex considerava que les dones no tenien prou força física per poder aixecar algunes peces de producció, un argument que les treballadores titllaven de «totalment discriminatori».
 
L’acord amb les empleades també contempla el pagament d’un any d’endarreriments i la possibilitat de promocionar les dones dins l’empresa. «Ha estat una negociació llarga, però en els darrers temps l’empresa ha mostrat la seva disposició a resoldre el problema», va assenyalar el delegat del Maresme i Vallès Oriental de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC).
 
Tot i la bona notícia, les 18 treballadores beneficiades per la mesura de l’empresa van lamentar la poca solidaritat que, en aquests tres anys de litigi, han rebut d’alguns dels seus cent companys de feina homes.
 
30 anys fa que treballaven a l’empresa algunes de les dones cobrant menys
Mostrar comentarios

Códigos Descuento