Infringir el límit de 80 km/h no tindrà multa els dos primers mesos

  • Trànsit no multarà, però sí que advertirà els infractors.
  • Multaran si es depassen els 100 km/h.

Trànsit donarà un respir als conductors aquesta tardor, durant els dos primers mesos d’implantació de la limitació de velocitat a 80 quilòmetres per hora en les vies de 16 poblacions de la primera corona de Barcelona.

Josep Peréz-Moya, director del Servei Català de Trànsit (SCT), va afirmar ahir que no es multarà, però sí s’avisarà, sempre que no es sobrepassin els 100 quilòmetres per hora.

Aquest període de gràcia coincidirà amb la posada en marxa d’una campanya informativa per tal que els automobilistes prenguin consciència i "es generi la cultura que s’ha de limitar la velocitat".

Estudien posar més radars

En el total de 57 quilòmetres d’autovies, autopistes i vies principals de la primera corona viària afectades per la limitació de velocitat existeixen actualment 11 radars fixos.

En la segona corona, on de moment no tindrà vigència la nova normativa, hi ha cinc radars més en funcionament.

Des del SCT s’estarà atent a la posada en marxa del nou límit, que encara no té data fixa, per tal que els tècnics calculin quants radars més es necessiten per garantir el respecte a la limitació.

En un 90% de les carreteres de la primera corona la velocitat màxima és actualment de 100 quilòmetres per hora i de 120 km/h en el 10% restant. L’any passat van morir 20 persones en elles.

Als països on aquesta mesura s’ha implantat s’ha aconseguit reduïr notablement la sinistralitat, segons Pérez-Moya. El Departament de Medi Ambient, impulsor de la idea, vol reduir la contaminació un 30% fins al 2010.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento