La càlida solista de l’èxit

La nord-americana Norah Jones esgota entrades en la presentació a Barcelona del seu darrer treball, ‘Not too late’, la segona que farà a la Península aquest estiu.
Norah Jones és la filla del músic hindú Ravi Shankar (Arxiu).
Norah Jones és la filla del músic hindú Ravi Shankar (Arxiu).
Norah Jones és la filla del músic hindú Ravi Shankar (Arxiu).
Norah Jones farà una visita fugaç al nostre país amb una actuació aquesta nit a Barcelona i demà mateix a Vitòria.  La cantant novaiorquesa d’origen hindú presentarà el seu darrer treball, Not too late, al Palau de la Música Catalana, on penja el cartell «d’entrades exhaurides».Això no serà cap problema pel guanyador o guanyadora del concurs encetat per 20 minutos, amb el que la persona premiada obtindrà una entrada doble per al concert, dos bitllets d’avió per viatjar fins a Barcelona en cas de fer-ho i una nit d’hotel a la ciutat.

Situat al número 1 de les llistes de música nord-americanes durant tres setmanes consecutives, l’èxit d’aquest nou treball no sorprèn, tenint en compte que Jones és l’artista femenina amb més discos venuts en tot el que portem de segle xxi.

En bona companyia

L’àlbum que ara ens presenta és el seu treball més personal i elaborat, amb 13 temes composats tots ells per la cantant, en què un cop més la intèrpret manté la seva particular estructura de jazz, soul i country. La barreja la porta a la sang, doncs és filla de la infermera Sue Jones i del músic d’origen hindú Ravi Shankar.

La solista i pianista vindrà acompanyada per M. Ward, un dels més respectats cantautors de country-folk alternatiu als Estats Units i col·laborador en la gravació del nou treball de Jones, amb qui comparteix una amistat i uns gustos musicals comuns.

* Palau de la Música Catalana. Sant Francesc de Paula, 2. Avui divendres a partir de les 22.00 hores. Entrades exhaurides.

La reina dels gramòfons

Norah Jones ha venut dels seus tres discos en el mercat més de 40 milions de còpies a tot el món, una xifra difícilment superable tenint en compte la seva joventut (va nèixer l’any 1979 a Brooklyn, Nova York)

vuit grammy. Amb el seu àlbum debut, Come away with me, l’artista va assolir una xifra superior als 20 milions de còpies, obtenint vuit premis Grammy. El seu segon treball, Feels like home, va ser adquirit per un milió de persones als Estats Units només en la primera setmana al mercat, tornant a triomfar en els Grammy. En total, més de 40 milions de còpies venudes, una quantitat considerable tenint en compte que aquest darrer, Not too late, és tan sols el tercer disc d’aquesta artista novaiorquesa.

ACTRIU. Norah Jones va fer el seu debut a la gran pantalla l’any 2006 amb el film My Blueberry Nights, de Wong Kar-wai, el mateix realitzador de  In the Mood for Love i Chungking Express. Aquesta cinta va competir al Festival de Cannes amb 22 més.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento