Diamants del ball català

Dansa: La Jove Companyia de l’Institut del Teatre es trasllada al TNC per muntar quatre coreografies internacionals.
La pedrera de la dansa catalana confia la seva carta de presentació a una companyia estable, la IT Dansa, que ha col·locat a gairebé 50 dels seus ballarins titulars en els grans cossos de ball europeus. La companyia que dirigeix la belga Catherine Allard ocupa, des d’avui al 5 de juny, la sala Tallers del Teatre Nacional (TNC), amb un programa de quatre coreografies d’un total d’hora i mitja de durada.

Sechs Tanze, del coreògraf txec Jirí Kylián, exdirector de la Nederlans Dans Theater d’Holanda, tanca l’espectacle. Kylián ha emprat peces del període d’entreguerres del compositor Wolfgang Amadeus Mozart. Els 15 intèrprets de la IT Dansa ballaran, a més, la creació de l’alacantí Gustavo Ramírez, antic estudiant de l’Institut del Teatre.

Flabbergast es va estrenar als EE UU l’any 2002 i és un humorístic homenatge a les memòries d’infantesa i a la seva mare.

Aquesta peça obre una funció que entremig executa el duet Les bras de mer, del txec Petr Zuzka (2002) i Stations del belga Stijn Celis.

* TNC. Sala Tallers. Plaça de les arts, 1. Avui dimarts a les 21.00 hores. Preu: 15,50 euros.

La trajectòria

Coreografies: Han estrenat un total de 24 des de l’estrena oficial de la companyia, l’any 1998.

Funcions: IT Dansa ha actuat en 160 ocasions dins i fora de Catalunya. És la segona vegada que es poden veure al TNC.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento